Kilis'e atılan roket mermileri

Kilis'e atılan roket mermileri
Kilis Valisi Tapsız, 23 Nisan'da kente atılan roket mermisi sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Mahmut Emre Arslan'ın anne ve babasını ziyaret etti- Vali Tapsız:- "Ev, iş yeri ve araçları zarar gören insanların zararları karşılanıyor, devlet yaraları sar

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'den atılan roketlere ilişkin, "Ev, iş yeri ve araçları zarar gören insanların zararları karşılanıyor, devlet yaraları sarıyor. Devletin temsilcisi olarak bizler buradayız, insanlarımızı ziyaret ediyoruz, taziyelerimizi iletiyoruz." dedi.

Vali Tapsız, beraberindeki eşi Ayşe Tapsız'la, eğitim gördüğü okulda "yakışıklı" lakabıyla tanınan ve 23 Nisan'da kente atılan roket mermisi sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahmut Emre Arslan'ın, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yaşayan babası Selahattin ve annesi Zeynep Arslan'ı ziyaret etti.

Baba Arslan, ziyarette, başta Kilis Valisi Tapsız olmak üzere tüm kurumların yetkililerinin kendilerine zor günlerinde destek olduğunu söyledi.

Vali Tapsız ise son bir haftadır Kilis'te hayatın eskiye dönmeye başladığını ifade etti.

- "Vatandaşlarımızı mağdur bırakmayız"

Esnafın iş yerlerini açtığını anlatan Tapsız, şöyle konuştu:

"Kilisliler zaten burada, ayrılan da olmamıştı. Basında ve kamuoyunda bu durum farklı bir şekilde yansıtılıyordu. Gerçek burada, sokaklara baktığımız zaman şu anda insanlar normal hayatlarına devam ediyorlar. Türk devleti çok büyük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız, ev ve iş yeri zarar gören insanlarımızın mağduriyeti hızla karşılanıyor. Devlet olarak yeterince imkanımız var. Vatandaşlarımızın hiçbirisini mağdur bırakmayız. Onların her zaman yanındayız. En küçük mağduriyet yaşanmasın diye her türlü tedbiri alıyoruz. Evi hasar görmüş oturamayacak durumda olan insanlar varsa, bunların hemen tespitlerini yapıp 6 aylık kiralarını karşılıyoruz. Evlerinin de bakımlarını, tamiratlarını yaptırıyoruz. Bunun dışında hayatını kaybedenlere tazminatların ödenmesine ilişkin yasa kapsamında ödemeler yapılıyor. Ev, iş yeri ve araçları zarar gören insanların zararları karşılanıyor, devlet yaraları sarıyor. Devletin temsilcisi olarak bizler buradayız, insanlarımızı ziyaret ediyoruz, taziyelerimizi iletiyoruz."

Tapsız, Kilis halkının metanet içinde olmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

- "Aramızı nifak sokmak isteyenlere prim vermeyin"

Halkın devlete ve millete bağlılıklarının kendilerini duygulandırdığını anlatan Tapsız, "Daha önce Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirmiştik. Dün de İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine milletvekillerimiz, belediye başkanımızla birinci ağızdan ilimizde yaşananları ve halkımızın hissiyatını arz etme imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız bizleri detaylı dinlediler ve insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli talimatları verdiler." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, görüşmede "Kilislilerin her zaman yanındayız, kesinlikle yalnız hissetmesinler" dediğini belirten Tapsız, Erdoğan'ın Kilis halkına "güvenlik açısından askeri yetkililerle görüştüğünü, önlemlerin alınması anlamında gerekli talimatları verdiği" mesajını da ilettiğini aktardı.

Bir basın mensubunun yapılacak yardımları sorması üzerine Tapsız, ilgili bakanlıkların bunu paket halinde açıklayacağını aktardı.

Maliye Bakanlığından bir talimat geldiğini anımsatan Tapsız, "Defterdarlığımız bunu bugün, yarın kamuoyuna açıklayacak. Vergi ve sigorta prim borçlarının yıl sonuna kadar ertelenmesi, esnafa devlet bankalarından faizsiz kredi ödenmesi gibi birçok hususları kapsıyor. Devlet ve milletin her zaman el ele. Biz bu toprakların bin yıllardır sahibiyiz, biz hiç bir yere gitmiyoruz, buradayız. Her zaman da burada olacağız. Vatandaşlarımızdan, dedikodularla birliğimizi bozmak isteyen, aramıza nifak sokmak isteyen kişilere de prim vermemelerini, onlara inanmamalarını arz ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Tapsız'a Kilis Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Müftüsü Mahmut Karatepe de eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.