Kilis'e roket mermilerinin düşmesi

Kilis'e roket mermilerinin düşmesi
Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesi sonucu yaşamını yitiren iki kişi defnedildi- Olayda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Mert Özkan'ın annesi Mevlide Özkan, oğlunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hediye ettiği fuları elinden bırakmadı

KİLİS (AA) - Kilis'te, Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden biri çocuk iki kişi, toprağa verildi. Olayda yaşamını yitiren 4 yaşındaki Mert Özkan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, yakınlarınca Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak Selma Solmaz Camisi'ne getirildi. Bir süre caminin karşısındaki kaldırımda bekleyen anne Mevlide Özkan, gözyaşı döktü.Burada yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan acılı annenin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla oğlu Mert'in hediye ettiği belirtilen kırmızı fuları ve evladının nüfus cüzdanını elinden bırakmadığı görüldü.Zaman zaman fuları ve nüfus cüzdanını öpüp bağrına basan Mevlide Özkan, oğlunun daha çok küçük olduğunu söyledi. Çevresindekilere, "Yüreğimin acısı nasıl söner?" diye soran Özkan, "Evladıma doyamadım, göreceği daha çok günler vardı. Oraları yıkıp duman etsinler. Cumhurbaşkanımdan bir isteğim var, orada taş üstünde taş bırakmasınlar. Gerekirse silahı alır ben de gelirim. Yeterki oğlumun canını alanlardan acımın hesabını sorulsun. Onsuz nasıl yaşarım?" diye konuştu.Mert Özkan'ın naaşı, cenaze namazının ardından Kilis Asri Mezarlığı'nda defnedildi.Törene, Vali Süleyman Tapsız, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile vatandaşlar katıldı.
- Sıdıka Mavzer'in cenazesi
Aynı olayda yaşamını yitiren Sıdıka Mavzer'in (54) cenazesi de Çekmeceli Camisi'ndeki törenin ardından Kilis Asri Mezarlığı'nda defnedildi.
Suriye'den dün atılan roket mermileri Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki boş araziye düşmüş, olayda Sıdıka Mavzer ve Mert Özkan hayatını kaybetmişti. Yaralanan Utku Özkan da tedavi altına alınmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.