Kilis'te asayiş olaylarının arttığı iddiası

Kilis'te asayiş olaylarının arttığı iddiası
Kilis Emniyet Müdürlüğü:- "Son günlerde bazı yerel basın organlarında ve sosyal ağlarda ilimizde hırsızlık olaylarının arttığı yönünde haberler yer aldığı görülmüştür. Toplumu tedirginliğe sevk eden bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

KİLİS (AA) - Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, son günlerde bazı yerel basın organlarında ve sosyal medyada kentte hırsızlık olaylarının arttığı yönünde haberler çıktığı belirtilerek, "Toplumu tedirginliğe sevk eden bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, 2014 yılı başından itibaren Kilis'in fiili nüfusu göz önüne alınarak ekip sayısının iki katına çıkarıldığı belirtildi.

Polisin daha görünür hale getirildiği, vatandaşın her ihtiyacında polisin en kısa sürede olay mahallinde olmasının sağlandığı aktarılan açıklamada, alınan tedbirler sayesinde geçen yıl Kilis'te hırsızlık suçlarında yüzde 19 azalma olduğu, faili meçhul olayların aydınlatılmasında da büyük başarı sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son günlerde bazı yerel basın organlarında ve sosyal ağlarda ilimizde hırsızlık olaylarının arttığı, vatandaşın hırsızlık olaylarına karşı nöbet tuttuğu yönünde haberler yer aldığı görülmüştür. Toplumu tedirginliğe sevk eden bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hırsızlık olayları yönünden diğer dönemlere göre ilimiz asayişinde herhangi bir farklılık yoktur. Halkımızın yine de kendi açısından her zaman aldığı tedbirleri almasında fayda görülmektedir."

Müdürlüğün tüm birimlerinin diğer vakalarda olduğu gibi hırsızlık olaylarına karşı da duyarlı bir şekilde görevlerini yürüttüğü belirtilen açıklamada, vatandaşların şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi verilmesinin yeterli olacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Görev bilinci ve sorumluluğu içerisinde fedakarca görev ifa etmeye çalışan İl Emniyet Müdürlüğümüz personeli, halkımızın huzur ve güvenliğine katkı noktasında ilgililerin de aynı duyarlılığı göstereceğine inanmaktadır." değerlendirmesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.