Kilis'te Kültür Sanat

Kilis'te Kültür Sanat
Konya Devlet Tiyatrosunun "Fermanlı Deli Hazretleri" oyunu Kilis'te sahnelendi

KİLİS (AA) - Konya Devlet Tiyatrosunun "Fermanlı Deli Hazretleri" oyunu Kilisli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Musahipzade Celal'in kaleme aldığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği oyun, Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi Sahnesi'nde Kilisliler ile buluştu.

Padişahın fermanıyla asıldığı ağacın ağırlığına dayanamayarak düşen ve canı bağışlanan Musa Efendi'nin yaşadıklarının konu edildiği oyunda, Ahmet Çökmez, Nevra Sayar, Boğaçhan Sözmen, Çağatay Eker, İlayda Alakoç, Gülsevin Gelenbevi, Kemal Çatmaz, Fatih Yağlıcan, Melisa Dülger, Selçuk Mükremin Kattaş, Servet Bayrakdar, Gökhan Akdeniz, İdris Çiçeksay, Esra Erdemir ve Şerife Kızılbağlı rol aldı.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinin anlatıldığı oyunun konusu şöyle:

"Dönemin sadrazamı Mustafa Paşa'nın vekilharç katibi Musa Efendi, padişahın fermanı ile darağacına asılır. Asıldığı ağaç ağırlığına dayanamaz ve Musa Efendi düşer. Onun ölümden kurtulduğunu gören cellat, verilen emri bir kere yerine getirdiği için ikinci kez Musa Efendi'yi asmaz ve onun canını bağışlar. Padişah da "Deliyi affedelim" diye ferman buyurur. Musa Efendi bir süre tımarhanede kalır. Delileri eğlendirmek için muskalar yazar. Tesadüfen delilerden biri iyileşince, herkes derdine çare bulması için Musa Efendi'ye gelmeye başlar. Musa Efendi'nin adı artık halk arasında "Fermanlı Deli Hazretleri” olarak anılır ve her derde çare bulduğuna inanılır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.