Kilis'te "Nobel Barış Ödülü" için komisyon kuruluyor

Kilis'te "Nobel Barış Ödülü" için komisyon kuruluyor
Kilis'in "Nobel Barış Ödülü"ne aday gösterilmesi için Belediye tarafından adaylığın desteklenmesine yönelik çalışma yapılması amacıyla komisyon oluşturuluyor

KİLİS (AA) - Kilis'in "Nobel Barış Ödülü"ne aday gösterilmesi için Belediye tarafından adaylığın desteklenmesine yönelik çalışma yapılması amacıyla komisyon oluşturuluyor.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlığında komisyon üyelerinin belirlenmesi amacıyla Belediye Konukevinde bir araya geldi.

Toplantıda, 6 yıldan beri Suriyeliler için yapılan hizmetler ile fedakarlıklar, misafirlerin daha fazla rahat edebilmeleri adına yapılabilecekler, kentin kendi nüfusu ve misafir Suriyeliler arasında meydana gelebilecek gelişmelerin takibi gibi konular ele alındı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nobel Barış Ödülü'nün kente kazandırılması adına her türlü fedakarlığın yapıldığını ve bundan sonrada yapılacağını belirtti.

Kara, Kilis olarak kendilerini uzun bir sürecin beklediğini, bu süreçte yapılan fedakarlıkların başta Ankara olmak üzere tüm dünya kamuoyuna ulaştırılması için 5 kişilik bir komisyon oluşturmaya karar verdiklerini ifade etti.

Komisyonun tüm üyelerinin sivil vatandaşlardan oluşturulacağını anlatan Kara, şöyle dedi:

"Bu kapsamda çeşitli adımlar atılıyor ve atılmaya da devam ediliyor. Süreç Suriye'den atılan roket mermileri sonucu biraz sekteye uğramıştı ancak şu anda normale döndü. Bugünde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya geldik. Onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve 5 kişilik bir komisyon oluşturmaya karar verdik. Tamamlandığında ekibimiz önümüzdeki hafta itibariyle yoğun şekilde Ankara'da kulis faaliyetlere başlayacak."

Kentin güvenliği konusunda her türlü olumsuzluğa karşı tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını söyleyen Kara, Nobel'in Kilis ve Türkiye için hayati önem arz ettiğini, bu nedenle tek vücut halinde hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.