Kilis'te vergilere erteleme

Kilis'te vergilere erteleme
Kilis Valiliği:"Söz konusu olaylar neticesinde ve Vergi Usul Kanunu uyarınca Kilis’teki mükellefler için vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edildi. Alınan kararlar doğrultusunda, Kilis'te 1 Mart 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında ve

KİLİS (AA) - Kilis Valiliği, roket saldırıları sonucu mağduriyet yaşanan Kilis için Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlemeler yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, devletin Kilis'e yardım ve destek bağlamında attığı adımların yoğun ve hızlı bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Bu çerçevede, son zamanlarda vuku bulan ve genel hayatı etkileyen olaylar nedeniyle Maliye Bakanlığı tarafından kentteki mükelleflerle ilgili bazı kararlar alındığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu olaylar neticesinde ve Vergi Usul Kanunu uyarınca Kilis’teki mükellefler için vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edildi. Alınan kararlar doğrultusunda, Kilis'te 1 Mart 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin süresi 26 Aralık 2016 tarihine, ödemelerin süresi ise 16 Ocak 2017'ye kadar ertelendi. Aynı şekilde 01 Mart 2016 tarihinden önce tahakkuk etmiş olup vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi 16 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı."

Öte yandan 2016 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme süresinin ise 30 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.