Kilis'te yaralar sarılıyor

Kilis'te yaralar sarılıyor
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kente atılan roketler sonucu mağdur olan vatandaşların zararlarına yönelik ödemelerin başladığını bildirdi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kente atılan roketler sonucu mağdur olan vatandaşların zararlarına yönelik ödemelerin başladığını bildirdi.

Tapsız, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünce Suriye'den Kilis'e yönelik saldırılar nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saldırıların başladığı ilk günden bu yana oluşan zarar nedeniyle 268 başvuru yapıldığını aktaran Tapsız, şunları belirtti:

"5233 sayılı kanun kapsamında, vatandaşların can ve mal kayıplarından kaynaklanan zararların giderilmesine yönelik işlemler başladı. Mağduriyeti bulunan vatandaşlarımızın yasa gereği olay tarihinden itibaren en geç 60 gün içerisinde müracaatta bulunmaları gerekiyor. Tespit ekiplerimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kente atılan roket sonucu mağdur olan vatandaşlarımızın zararlarına yönelik ödemeler başladı. Müracaat edenlerle ilgili tespit komisyonu 7 gün içerisinde çalışmalarını tamamlıyor ve ardından ödemeler yapılıyor."

Tapsız, vatandaşların istihkaklarıyla ilgili mevzuat gereği Türkiye Sigortalar Birliğinden evrak ikmalinden kaynaklanan gecikmeler olabildiğini, ancak süreci hızlandırmaya yönelik girişimlerin yapıldığını belirtti. Tapsız, "Dolayısıyla vatandaşlarımızın asılsız haber ve söylemlere itibar etmemeleri önem arz etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Başvuruda geciken vatandaşları uyaran Tapsız, 60 günlük sürenin dolması durumunda hak mahrumiyeti yaşanacağını, bundan dolayı ekiplerin haftanın her günü çalıştığını belirtti.

Tapsız, 114 vatandaşa ödeme işlemlerine başlanıldığına değinerek, çalışmaların önümüzdeki hafta içerisinde büyük oranda tamamlanacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.