Kilis'te yaralar sarılıyor

Kilis'te yaralar sarılıyor
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Sevengül:"Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği sözleri yerine getireceği inancındayız ve bunun meyveleri somut olarak ortaya çıkmaya başladı"

KİLİS (AA) - Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, Vergi Usul Kanunu uyarınca kentteki mükellefler için "vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edilmesi"ne ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği sözleri yerine getireceği inancındayız ve bunun meyveleri somut olarak ortaya çıkmaya başladı." dedi.

Sevengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle insanların zarar gördüğünü söyledi.

Yaklaşık 3-4 aydır esnafın sesini duyurmaya çalıştıklarını vurgulayan Ömer Sevengül, kentte yaşanan olaylar nedeniyle Vergi Usul Kanunu uyarınca Kilis'teki mükellefler için vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini anımsattı.

Yaşanan olaylardan dolayı SSK, Bağ-Kur prim ve vergi borçlarının ertelenmesini, hatta hazine tarafından en azından bir yıl ödenmesini talep ettiklerini anlatan Sevengül, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği sözleri yerine getireceği inancındayız ve bunun meyveleri somut olarak ortaya çıkmaya başladı. Vergiler ötelendi, SSK ve Bağ-Kur primlerinin de öteleneceği müjdesini verdiler. Bizim önceliğimizi can güvenliği ve bu konudaki kaygılarımız devam ediyor. İnşallah kalıcı bir şekilde bu barış ortamı korunur. Bunun dışında sıfır faizli krediler üzerinde duruyoruz. Çünkü bu can çekişen, iflas eden esnafı rahatlatacak. Esnafımıza devlet bankalarından uzun vadeli ve bir yıl ödemesiz kredi verilmesini talep ediyoruz. İnşallah Kilis ile ilgili ekonomik paket açıklandığında bunları da içerisinde göreceğiz."

Kuyumcu İbrahim Hamdemirci ise esnafın kredilerini ödemede zorluk çektiğini, hükümetin verdiği desteğin kendilerini rahatlatacağını dile getirdi.

Mehmet Ali Çirtikoğlu da Vali Süleyman Tapsız ve yöneticilerin esnafın yanında olduğunu ifade etti.

Borçların ertelenmesinin esnafı bir süre rahatlatacağını anlatan Çirtikoğlu, "Eğer afet bölgesi ilan edilir, söz konusu borçlar silinirse bizlere daha yardımcı olacaklar. Dolayısıyla geçici yara sarmadan çok kalıcı önlemler alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.