Kilis'te yılbaşından bu yana roketler 17 can aldı

Kilis'te yılbaşından bu yana roketler 17 can aldı
Terör örgütü DAEŞ tarafından Suriye'den ateşlenen roket mermileri nedeniyle yılbaşından bu yana Kilis'e 49 roket mermisi isabet etti. Olaylarda 17 kişi öldü, 58 kişi yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ tarafından Suriye'den ateşlenen roket mermileri nedeniyle yılbaşından bu yana Kilis'e 49 roket mermisi isabet etti. Olaylarda 17 kişi öldü, 58 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye'deki sıkıntıların ilk günlerinden itibaren mağdurlara kucak açan Kilis, şimdilerde ise terör örgütü DAEŞ'in attığı roket mermileriyle gündeme geliyor.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeli'yi barındıran Kilis'e ilk roket mermisi, 18 Ocak'ta isabet etti. Bu tarihten itibaren 49 roket mermisinin düştüğü kentte, mermiler nedeniyle 6'sı Suriyeli sığınmacı olmak üzere 17 kişi yaşamını yitirdi, 58 kişi yaralandı.

Olaylarda çok sayıda ev, iş yeri ve araçta da hasar oluştu.

Roketler son günlerde yerleşim yerlerine isabet ediyor

Atılan roketlerin düştüğü bölgelerdeki farklılık ise dikkati çekiyor.

18 Ocak'tan itibaren ateşlenen roketlerden 21'i ev, okul ve hastane gibi yerleşim yerlerine zarar verdi, 28'i ise arazi, sokak ve park gibi mekanlara isabet etti.

İlk günlerde atılan roketlerin daha çok boş arazilere, son günlerde ise yerleşim yerlerine isabet etmesi dikkati çekiyor.

Katyuşa füzesi

Suriye tarafından ateşlenen ve Kilis'e düşen roket mermilerinin, "katyuşa" adı verilen füzeler olduğu bildirildi.

Katyuşa füzeleri, kurulumu kolay ve seyyar kullanılabilen özelliğe sahip bulunuyor. Araca yerleştirilerek ateşlenebilme imkanına sahip katyuşa füzelerinin 40 kilometre menzili olduğu biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.