Kilis'ten öğrenciler Karapınar'da inceleme yaptı

Kilis'ten öğrenciler Karapınar'da inceleme yaptı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri Akdeniz Bölgesi’nde yapılan arazi çalışmalarına katıldı.

Çalışmanın ilk durağı Mersin Kızkalesi-Narlıkuyu mevkide bulunan Cennet-Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası oldu. Alanya Kalesi, Düden ve Karpuz Kaldıran Şelaleleri ile Antalya taraçaları (Seyirtepe) çalışmanın ikinci büyük durağı oldu. Çalışmanın üçüncü durağını ise Fethiye-Ölüdeniz Lagünü, Marmaris Koyu, Gökova Körfezi ve Bodrum Kalesi oluşturdu. Araştırmanın son durağında ise Denizli-Pamukkale, Karahayıt çevresi ile Konya-Karapınar yakınlarındaki volkanik oluşumlar Meke Maarı ve Acıgöl Maar Gölü, Karstik oluşum olan Obruklar ve Örnektepe erozyon sahaları yer aldı.Coğrafya öğretiminde arazi çalışmalarının hayati bir öneme sahip olduğunu belirten bölüm akademisyenleri coğrafi arazi gezilerin öğrencilere geniş deneyimler sağladığını, bu sayede öğrencilerin coğrafya ile ilgili pek çok kavramı ve pratik bilgiyi birleştirebileceklerini ifade etti.

“Duyulanlar unutulur, görülenler hatırlanır, yapılanlar ise unutulmaz” ilkesiyle gerçekleştirilen bu çalışma ile öğrencilerde arazinin tatbikatı ve derslerde işlenen konuların pekiştirilmesi anlamında oldukça büyük bir katkı sağlandığı bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.