Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Kim Başbakan Olabilir

Kim Başbakan Olabilir

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili süreç devam ediyor. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Aday gösterenler tarafından adının bile zor söylendiği Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu çatı aday olarak siyaset sahnesinde yerini aldı. İktidarın taban adayı da büyük ihtimalle Başbakanımız olacak. Hayırlı olsun.

En çok merak edilen veya tartışılan konu: Erdoğan sonrası ara dönemde AK Partinin başına kimin geçeceği veya kimin başbakan olacağıdır. Bu nedenle genel seçimlere kadar ara dönem için Başbakanlığa aday bazı isimler var. Bunlar Ahmet Davutoğlu, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ali Babacan gibi.

Diğer taraftan da Cumhurbaşkanımızın AK Partinin başına geri dönmesi ve iktidarın güçlenerek devamı. Bu dönem için de ara formül uygulanmak zorunda. Bu zikredilen isimlerle ilgili konuşulan bazı tahlil ve tespitleri bulunmakta.

Davutoğlu. İyi bir akademisyen, aydın, beyefendi, dünyaca tanınıyor. Hanımefendi ile beraber halkla iç içe. Siyasete iyice ısındı. İyi nutuk atıyor. Misyon sahibi. Sakin ancak, yeri geliyor celalleniyor. Görüntü, ses tonu, duruşu, nezaketi, asaleti yerinde. Politikaları ve çıkışları bazı dış güçleri rahatsız etse de takdir ve iltifatı hak ediyor. Ara dönem veya sonrası için Başbakan olması yüksek ihtimal.  

Ali Babacan. İyi bir ekonomist, başarısı ve modellemeleri dünyada konuşuluyor. Tüm ülke insanının yüksek oranda taktirini alıyor. Zarafeti, görüntüsü, asaleti ve duruşu yerinde. Genç, sempatik, kibar ve yumuşak tavırlı. Olabilir ve olursa diğer seçmenlerin de onayını alabilir.

Mehmet Ali Şahin. Başbakana çok yakın, kökten partili. Duruşu ve ifadeleri anlamlı. Sert çıkışları olsa da kırıcı değil. Başbakanımızın yüksek desteği ile kabul görebilir.

Bülent Abi. AK Partinin kurmaylarından. Merhametli, duygulu, sadık, çileli, dürüst, hatip, lafı eğip bükmeden direk söyleyebiliyor. Bazılarına antipatik gelse de dengeleri sarsmaz, kabul görür, ancak oldukça duygusal olduğu için, liderlik ve enerji sıkıntısı olabilir deniliyor.

Bunların dışında esas olarak Erdoğan sonrası en yüksek beklenti Cumhurbaşkanımızın Partinin başına geçmesi. Ancak buna kendisi karar verecek. Bu arada hiç konuşulmayan, özellikleri az bilinen, ancak son zamanlarda çalışmaları ve yaptıkları ile öne çıkan, değerlendirmeye değer bir aday; Taner Yıldız.

Cumhurbaşkanımıza oldukça yakın, onu evladı gibi seviyor. Başbakanımızın da takdir ediyor. Bakanlığı öncesi baş danışmanlarından biri idi. Zor işlerin adamı. Yani her iki tarafın onayını yüksek oranda alabilecek bir aday.  

Yıldız Bakan Bakanlığında oldukça başarılı. Ülkesel ve dünya çapında projelere imza atıyor. Ülkemizi uluslararası boyutta enerji koridoru yapmak için çalışıyor. İnsan olarak da oldukça mütevazi, hazımlı ve sempatik. Herkesle ve kendisi ile barışık, özgüveni ve bilgisi yüksek. Özellikle Soma’da yaptığı akıllı, cesur ve merhametli çıkışları ile herkesin taktirini topladı. Benden bu kadar.

Bu bir yorum. Rabbim kritik dönemlerde akılcı, sıkıntısız ve kararlı olmamızı sağlasın. 

Allah’a emanet hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR