Murat Güzel

Murat Güzel

Kimler rektörlüğe aday?

Kimler rektörlüğe aday?

Konya’da ve Türkiye genelinde bütün gözler 7 Haziran’da yapılacak seçimlere dönmüş durumda. AK Parti, MHP, CHP ve diğer partiler, milletvekili aday adayları toplantı üstüne toplantı yapıyorlar. Herkesin merak ettiği konu partilerin vekil listelerinde kimlerin yer alacağı…

Ancak bizim aklımızın bir kenarında da Selçuk Üniversitesi’nde Kasım ayı sonunda yapılacak rektörlük seçimleri bulunuyor.

2007 ve 2011 tarihlerinde de genel seçimlerin üç beş ay sonra gerçekleştirilen rektörlük seçimleri Konya kamuoyunun en gözde konuları arasına girmeyi başardı. Şimdiki seçimler öncesi bu konudaki kulisler biraz hareketsiz duruyor görünse de alttan alta bazı rektörlük adaylarının adaylıklarını açıklamak için zemin yokladıklarını biliyoruz. Sözgelimi Yüksek Öğretim Kurulu eski Başkanvekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış, rektör adaylığı için zemin yokluyor, dostlarıyla istişarelerde bulunuyor.

Diğer yandan akademik çevrelerden birçok isim de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in aday olup olmayacağını merak ediyor. Şehirde bazı kişiler hocanın rektör adayı olmasını istemediklerinden olsa gerek, milletvekilliğine aday adayı olacağı, bunun için istifa edeceği şayialarını bile yaymıştı. Ancak bu şayiaların asılsızlığını çok çabuk ortaya çıktı. Mustafa Şahin rektör yardımcılığından istifa etmedi. Akademik süreçlerde kalacağını deklare etti.

Tarihçi Prof. Dr. Mustafa Demirci hocanın da gönlünde rektörlüğe adaylık yattığını düşünüyorum ben. Olur mu olmaz mı bunu yapacağı istişareler gösterecek hocaya.

Ve herkesin merak ettiği konu. Mevcut rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ikinci kez rektörlüğe aday olacak mı? Hakkı Bey’in tekrar aday olmayacağını düşünenlerdenim ben. Hakkı Bey’i bir önceki seçimde destekleyen çevrelerin bu kez Prof. Dr. Musa Özcan Bey’in aday olarak ortaya çıkmasını istiyorlar. Eğer dört yıl boyunca Rektör Yardımcılığı görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Musa Bey aday olursa destekçi bulmakta zorlanmayacak.

OPERASYON MU GELİYOR?

İki gündür yazdığımız bir konu var: AK Parti il yönetimi, aday adayları ve paralel yapıyla mücadele. Bu iki günde aday adaylarımızdan sayısız telefon aldık. Doğrusunu söylemek gerekirse bazıları bizim yazdıklarımızı memnuniyetle karşıladı, bazıları memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Ayrıca bu yazdıklarımızın önümüzdeki günlerde yapılması muhtemel bir operasyonun ifşası anlamına gelebileceğini söyleyen dostlar da oldu. Bu konuda da sabrı ve hakkı tavsiyeleşeceğiz biz.

AK PARTİ’DE MÜLAKATLAR

AK Parti Konya milletvekili aday adaylarının mülakatının yapılacağı komisyonun Başkanı Öznur Çalık olmuş. Bu hafta sonundan itibaren komisyon çalışmalarına başlayacak ve temayül yoklamasına alınan isimler bir de genel merkezde sözlü sınava tabi tutulacaklar deyim yerindeyse. Bütün aday adaylarına başarılar dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR