Kimsesiz kalan sincap yavrularına özel bakım

Kimsesiz kalan sincap yavrularına özel bakım
Amasya'da bir vatandaşın bulup teslim ettiği 3 sincap yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi görevlileri tarafından özenle beslenip bakılıyor.

Amasya'da bir vatandaşın bulup teslim ettiği 3 sincap yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi görevlileri tarafından özenle beslenip bakılıyor. Annesiz kalan sevimli yavrulara üçer saat aralıklarla şırıngayla süt verilirken bir ay sonra doğal ortamlarına salınması planlanıyor.

iha-20240321aw167141-14-t.jpg

Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Yolpınar köyünde ikamet eden Remzi Ateş, bir garajın çatısından düşen sincap yavrularını fark etti. Halsiz kalan yavruların annelerini göremeyen Ateş, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürlüğüne bildirdi. Köye giden ekipler etrafta yaptıkları incelemede anne sincabı bulamayınca yavruları il merkezine getirdi.

iha-20240321aw167141-9-t.jpg

MÜDÜRLÜK SİNCAPLAR İÇİN SEFERBER OLDU

Müdürlükte sevimli misafirler için hazırlıklar gerçekleştirildi. Sağlık kontrolünden geçiren görevliler onlara üçer saat arayla şırıngayla süt vermeye başladı. Üşümemeleri ve gece de beslenebilmeleri için her akşam bir görevlinin onları eve götürüp mesaiye başlarken getirmesi karı kılındı. Yavrular bir ay sonra oldukları ortamda doğaya salınacak.

"Durumlarına çok üzülmüştüm. Şimdi çok güzel bakılıyorlar"

Sincap yavrularını fark eden Remzi Ateş, "Durumlarına çok üzülmüştüm. Şimdi çok güzel bakılıyorlar. Toparlanmalarına mutlu oldum. İnşallah bu üç canlıyı doğal ortamlarına kavuşturmuş olacağız" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.