Kimsesizleri kimseye muhtaç etmiyorlar

Kimsesizleri kimseye muhtaç etmiyorlar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan uygulama ile yalnız yaşayan yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerde bakım ve temizlik hizmeti yapılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeyle il merkezi ve ilçelerde bulunan kimsesiz, yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç insanlara bulundukları ortamda temizlik ve bakım hizmeti veriyor.

Projeyle üçer kişilik personel ayda bir gün ziyaret ettikleri yaşlıların, ev temizlikleri, çamaşır ve bulaşık işlerine kadar tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Yaşlı insanların yalnızlığı paylaşılarak, onların hayata tutunmaları sağlanırken, proje ile yüzleri bir nebze olsun gülüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlı vatandaşların şehrin ve ülkenin önemli değerler olduğunu ve bu değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiği söyledi.

Kendi temizliklerini yapmakta zorlanan yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların tespit edilerek onlara evde bakım ve temizlik hizmeti sunduklarını ifade eden Albayrak, "Kültür İşleri Sosyal Daire Başkanlığı birimi altında bulunan yaşlı ve engelliler birimimiz olarak, sosyal hizmetler çerçevesinde yaşlı ve engellilerimize kendi evlerinde temizlik ve bakım hizmetleri sunmaya başladık. Bu uygulamayı ilk etapta 11 ilçe 150 hanede gerçekleştirdik" dedi.

Uygulamayı 9 ilçe 50 hanede hayata geçirdiklerini aktaran Albayrak, "İki aracımız var iki ekip halinde çalışıyoruz. Bu uygulamadan sonra vatandaşlarımız tertemiz yuvalara kavuşmuş oluyor. Belediye olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu uygulamamızdan vatandaşlarımız da memnun durumda olumlu tepkiler alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.