Kınık: Kendi kan endüstrimizi kuracağız

Kınık: Kendi kan endüstrimizi kuracağız
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, gelecek yıl sonuna kadar plazma fraksinasyon fabrikası kurulacağını, böylece dışarıya ödenen 1 milyar liranın ülkede kalacağını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, gelecek yıl sonuna kadar plazma fraksinasyon fabrikası kurulacağını, böylece dışarıya ödenen 1 milyar liranın ülkede kalacağını söyledi.

Kınık, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kızılay Kulübü tarafından "1 dakika için harekete geçin" sloganıyla düzenlenen "2 bin 123 Ünite Kan Bağışı Kampanyası" etkinliğine katılmak amacıyla geldiği Karabük'te, Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Rafet Vergili, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya'yı ziyaret etti.

Üniversitenin Gökşen Mustafa Yücel Spor Salonu'nda kan bağışı kampanyasına katılan öğrencilerle sohbet eden Kınık, bir öğrencinin tansiyonunu ölçtü, müzik yapan engelli öğrencilerle beraber Pandeiro çalgısına ritim tuttu.

Kınık daha sonra, kan veren öğrencilere ikram edilen Kızılay Sodası'nı eline alarak, "Tabii bunu burada bedava veriyoruz ama dışarıda satıyoruz. Sattığımızdan elde ettiğimiz gelirle de fakir fukaraya destek oluyoruz. Onu için içtiğinizde başkasına yarayan tek maden suyu." dedi.

"Kendi kan ürünlerimizi kendimiz üreteceğiz"

Kan vermenin bir vazife olduğunu söyleyen Kınık, 3 bin 330 kişilik dev bir ordunun bu konuyla ilgili çalıştığını anlattı. 

Kınık, "2017 sonuna kadar kendi kan endüstrimizi (plazma fraksinasyon fabrikası) kuracağız. Dışarıya yapmış olduğumuz yaklaşık 1 milyar liralık ödeneği bundan sonra yapmayacağız. Kendi kan ürünlerimizi kendimiz üreteceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.