"Kıraathaneler Aslına Dönüyor Projesi"

"Kıraathaneler Aslına Dönüyor Projesi"
Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan proje kapsamında, Siirt Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından kıraathanelerde kitap okuma etkinlikleri yapılıyor - Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Özmazi:"Amacımız eskiden olduğu gibi kıraathanelerin, ilim

SİİRT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından kıraathanelerde kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor.

Gönüllü gençler, proje kapsamında gittikleri kıraathanelerde kitap okuyarak, çevredeki vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Özcan Özmazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıraathanelerde geçmiş zamanlarda okuryazarlar ve zamanın aydınlarının toplandığını belirterek, edebiyat, tarih, din ve hayat üzerine konuşmalar yaparak, zihin eğiten oyunlar oynadıklarını, kitap okuma sohbetleri yaptıklarını söyledi.

Gençlerin öncülüğünde kıraathanelerin aslına dönmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Özmazi, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, bir kıraathanede gençlerimizle kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik. Amacımız eskiden olduğu gibi kıraathanelerin, ilim adamlarının, edebiyatçıların, tarihçilerin sohbet ve hasbihal ettikleri yerler olmasını sağlamak. Eskiden kitap okudukları yerleri bugün tekrar canlandırmak istiyoruz. Proje kapsamında her hafta bir kıraathanede gönüllü gençlerimizle toplanıp, kitap okuma etkinliği yapıyoruz."

Etkinliğe katılan gençlerden Can Çara ise Siirt Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğunu belirterek, kıraathaneleri okuma alanlarına dönüştürmek için çaba harcadıklarını kaydetti.

Çara, "Kıraathanelerde zamanın aydınları, okuryazarları, edebiyat, dil, tarih ve hayat üzerine konuşmalar yapardı. Günümüzde ise tamamen bu anlamın dışında okey ve benzeri oyunlara yönelmiş durumda. Kıraathanelerin özünü hatırlatmak istedik." diye konuştu.

Hayrettin Kineş de proje sayesinde gençlerin kıraathanelere kötü alışkanlıklar için değil, bilgi sahibi olmak için gideceklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.