Kiralık araçta "101. yıl" yoğunluğu

Kiralık araçta "101. yıl" yoğunluğu
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında 24-25 Nisan'da gerçekleşecek etkinlikler öncesinde, kentteki kiralık araçların tamamına yakını, yerli ve yabancı konuklarca rezerve edildi- Kentteki 27 şirketin büyük bölümünde 23-28 Nisan tarihlerinde kir

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Dünya harp tarihine geçen Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenler için kente gelecek yerli ve yabancı konuklar, oto kiralama işi yapan esnafın yüzünü güldürdü.

Çanakkale il merkezi ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda hazırlık çalışmaları sürerken törenler için kente gelecek misafirlerin ulaşımları da çeşitli araçlarla sağlanacak. Özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelecek konuklar, toplu ulaşım için yüksek model ve donanıma sahip araçları tercih etti ve "vip" olarak tanımlanan lüks araçlar da şimdiden rezerve edildi.

Araç kiralama şirketleri, 43 yabancı ülkeden gelen konukların katılımıyla yapılacak törenler öncesinde, araçların son bakım, kontrol ve temizliklerini tamamlayarak hazırlıklarını bitirdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilde kayıtlı 27 kiralama şirketi bulunuyor. Bu şirketlerin büyük bölümü, anma haftası öncesinde rezervasyonları yaptı ve yaklaşık bir haftalık süreyi kapsayan satışlarını tamamladı.

- "Yabancı turistler, daha çok lüks tercihte bulunuyorlar"

Firmalardan birinin sahibi Onur Toran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla kente çok sayıda yerli ve yabancı misafir geldiğini söyledi.

Konukların şoförlü veya şoförsüz araç kiraladığını belirten Toran, şöyle devam etti:

"Özellikle yabancı turistler, daha çok lüks tercihte bulunuyorlar. Toplu taşımada da vip ulaşım hizmeti sunuyoruz. Bu yıl hem 18 Mart'ta, hem de 24-25 Nisan törenleri nedeniyle işlerimizde hissedilebilir bir hareket oldu. Kent esnafı olarak tabii ki mutluyuz. 101 yıl önce yaşanan savaşın ardından doğan dostluk da ikili sohbetler de çok güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Biz de yaptığımız işi en iyi şekilde müşterilerimize yansıtmaya çalışıyoruz."

- "Konuklarımızı törenler için bekliyoruz"

Yabancı ziyaretçilerin daha çok toplu taşımaya yöneldiğini ifade eden Mehmet Eser Erhan da işlerin törenler dolayısıyla yoğunlaşmasıyla rezervasyonların tamamlandığını şu anda sadece günübirlik müşterilere hizmet verdiklerini anlattı. Erhan, şunları söyledi:

"Ağırlıklı olarak Avustralyalı ve Yeni Zelandalı misafirlerimize hizmet veriyoruz bu ay. Misafirlerin havalimanına geldiklerinden itibaren karşılanmalarını, dönüşte uğurlanmalarını, yarımada ziyaretlerinde ulaşımlarını sağlayacağız. Şu anda tüm rezervasyonlarımız tamamlandı. Kişiye ve gruplara özel şekilde planlamalar yaptık. Şu anda tüm hazırlıklarımız tamamlanmış durumda, konuklarımızı törenler için bekliyoruz."

- "Tüm araçlarımızı rezerve ettik"

Esnaf Hamit Karadağ ise birkaç ay önceden 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenler için rezervasyon aldıklarını aktardı.

19 otomobil ile 4 vip minibüsün törenler için rezerve edildiğini dile getiren Karadağ, şunları kaydetti:

"Törenlerde kullanılacak araçlarımız, hijyenik ürünler kullanılarak misafirlerimiz için hazır hale getiriliyor. Amacımız, bu dönemde müşterimiz olan yerli ve yabancı misafirlerimize en iyi hizmeti verebilmek. Biz tüm araçlarımızı bu dönem için rezerve ettik. Bu yıl özellikle yabancı misafirlerimizin yoğun bir talebi var. Bu da kentte bulunan kiralama şirketi esnaflarına olumlu olarak yansıdı. Genel itibarıyla durumdan mutluyuz."

Kiralık araçta "101. yıl" yoğunluğu

Kiralık araçta "101. yıl" yoğunluğu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.