Kirazdan Armuda Farklı Tatlardaki Turşular Kışa Hazır

Kirazdan Armuda Farklı Tatlardaki Turşular Kışa Hazır
Ordu'da 42 yıllık işletmede, bilinenlerin yanı sıra farklı lezzetler arayanlar için kiraz, karayemiş, armut, erik gibi ürünlerden 150 çeşit turşu kuruluyor

ORDU (AA) -Eyüp Elevülü - Ordu'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle vatandaşlar, mevsimi dışında tüketilmek üzere salamura ve turşu gibi ürünlerin hazırlıklarına başladı.

Özelikle ev kadınları, bahçesi ya da pazardan aldığı ürünlerin konservesini, reçelini ve pekmezini hazırlayarak, kışı bekliyor. Kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan turşu da bidonlardaki yerini alıyor.

Perşembe ilçesinde 42 yıldır faaliyet gösteren, Celal ile oğlu Yasin Öztürk'e ait işletmede de yöresel lezzetler sakarca, galdirik, kabalak, melocanın yanı sıra kiraz, karayemiş, armut gibi farklı tatların aralarında bulunduğu 150 çeşit turşu hazırlanıyor.

İşletmede, Türkiye'nin farklı bölgelerinden elde edilen ürünler, turşuyla ayrı bir lezzete bürünüyor.

Hamsinin de tuzlaması yapılacak
Eylül ve ekim aylarının turşu kurmak için uygun olduğunu dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Fasulye, acur, salatalık gibi turşular bu aylarda oluyor. Bundan sonra da bol bol turşu yapacağız. Çağla, fasulye, yeşil domates, lahana, karışık gibi farklı türlerde hazırlık yaptık. Palamut da bu sene bol oldu. Palamudun yağlanmasını bekliyoruz, onun da lakerdasını yapacağız. Hamsi mevsimi geldiğinde de tuzlaması yapılacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.