Kırgızistan'da "Oimo-2017" El İşi Festivali

Kırgızistan'da "Oimo-2017" El İşi Festivali
BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen "Oimo-2017" el işi festivalinde sanatkar ve tasarımcıların el işi ürünleri halkın beğenisine...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen "Oimo-2017" el işi festivalinde sanatkar ve tasarımcıların el işi ürünleri halkın beğenisine sunuldu.

Bişkek Belediyesi ve uluslararası kurum ve kuruluşların katkılarıyla bu yıl 12.'si düzenlenen festival Kurmancan Datka Meydanı'nda şehir sakinlerinin ve turistlerin yoğun katılımıyla başladı.

Geleneksel sanatlara halkın ilgisini artırmayı, çıraklık geleneğini yaşatmayı ve kültürlerarası diyaloğa katkı sağlamayı amaçlayan festivalin açılışını eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva yaptı.

Otunbayeva, festivale başta Kırgızistan olmak üzere Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan'dan 150'ye yakın sanatçının katıldığını belirterek, "Bu zanaatkar, tasarımcı ve el işi sanatçılarının zengin, renkli ve güzel ürünlerinin sergilendiği festival yüreğimizi ısıtıyor. Orta Asya halklarını birbirine daha da yakınlaştıyor." dedi.

Festivalin açılış töreni kapsamında, Kırgız, Özbek ve Tacik yöresel kadın kıyafetleri düzenlenen defileyle konuklara tanıtıldı.

Üç gün sürecek festivalde el işi keçe oyuncaklar, resimler, tablolar, oyuncak bebekler, duvar ve kapı süsleri, keçe ve deri çanta ve cüzdanlar, seramik yöresel tabaklar, çaydanlıklar, çay takımları, halılar, kadın ve çocuk kıyafetleri, ev süslemeleri ve at koşum takımları meraklıların beğenisine sunulacak.

Festival 1-3 Ağustos'ta ülkenin tatil merkezi Çolpon Ata kentinde devam edecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.