“Kırık çıkıkçıya değil doktora gidin”

“Kırık çıkıkçıya değil doktora gidin”
Op. Dr. Cafer Ayata, “İnsanımızın eğitimsiz kişilerden fayda umması yersiz bir davranıştır zaman kaybıdır. Vatandaşlara uyarım doktorlara gitsinler telafisi zor zararlara maruz kalmasınlar” dedi
Rekor seviyelerde kar yağışının yaşandığı Konya’da hastanelerde ortopedi ve travmatoloji hastalarında artış oldu. Özel Büyükşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cafer Ayata, hastanelerin acil servisleri ve acil servisleri ve ortopedi polikliniklerinde trafik kazaları ve düşmeler sonucu meydana gelen kırıklar ve yumuşak doku travmaları nedeniyle yoğunluklarda ciddi bir artış görüldüğünü söyledi.
“TRAVMA VAKALARI ARTTI”
Özel Büyükşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cafer Ayata, “Konya ilimiz coğrafi olarak ülkemizin merkezinde yer aldığı için birçok ilin bağlantı yolu üzerindedir ve çok yoğun bir trafik akışı ilimiz karayollarında gerçekleşmektedir. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafelerinin kısalması ve kaygan zemin nedeniyle durma mesafelerinin uzaması sonucu trafik kazaları arttı. Yine kaygan zemin nedeniyle yayaların düşmesi sonucu travma vakaları artmış durumdadır. Trafik kazalarının önlenmesi için sürücülerin dikkatli olması, hızlarını hava yol ve araçlarının özelliklerine göre ayarlamaları gerekmektedir. Araçların lastiklerini yol şartlarına göre ayarlamaları ve gerektiğinde zincir takmaları şarttır. 2010 yılından bu yana incelenen trafik kazalarının yüzde altmışının telefonla konuşan sürücüler tarafından yapıldığı unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
“CİDDİ KAZALARDA İLK OLARAK 112’Yİ ARAYIN”
Ülkemizde küçük travmalardan sonra kırık çıkıkçıya gitme alışkanlığı olduğunun altını çizen Doktor Ayata, “Ülkemize sağlık hizmetlerindeki bunca ilerlemeye rağmen insanımızın eğitimsiz kişilerden fayda umması yersiz bir davranıştır zaman kaybıdır. Bazen sadece zaman kaybı ile kalmayıp telafisi zor zararlar da verebilir. Kazaya maruz kalan kişilerin de durumlarına göre 112 acil servisi arayarak yardım almaları veya yaralanma hafif ise diğer araçlarla vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaları ve gerekli tedavilerin yaptırılması uygun olur” şeklinde konuştu. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.