Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri için şehir rehberi

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri için şehir rehberi
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Kırıkkale kiralık daire fiyatları ortalaması 537 TL civarında. 100 metrekarelik kiralık daire seçenekleri için geçerli olan bu fiyatlar 403 TL’den başlıyor.

Kırıkkale, 8 ilçesi, 171 köyü, 18 kasabası ile tipik bir İç Anadolu ili. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kırıkkale, doğuda Çorum, Yozgat, güneyde Kırşehir, batıda Ankara, kuzeyde Çankırı illeri ile komşu. Üniversitesi Yahşihan bölgesinde bulunan şehirde, ulaşım genel olarak otobüsle ve makul fiyatlarda sağlanıyor. Özellikle son yıllarda öğrenciler tarafından çokça rağbet gören bu Kırıkkale’de yaşam koşullarını ele alacak olursak; ilk etapta pek çok büyük şehre göre burada yaşamanın daha az maliyetli olduğunu söyleyebiliriz.

Kırıkkale kiralık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, fiyatları ortalaması 537 TL civarında. 100 metrekarelik kiralık daire seçenekleri için geçerli olan bu fiyatlar 403 TL’den başlıyor. Aynı özelliklere sahip kiralık dairelerde en yüksek fiyat ise 671 TL civarında gözüküyor. Bu da, aslında bakarsanız maddi anlamda öğrencileri büyük bir yükün altından kurtarmış oluyor. Sosyal ve kültürel aktivitelere öğrencilerin daha fazla katılım sağlamasını olanaklı hale getiriyor. Son yıllarda artan kira fiyatlarına rağmen, Kırıkkale bundan pek de etkilenen şehirlerimiz arasında yer almıyor. Kırıkkale Üniversitesi’nden Kırıkkale’ye ulaşım otobüslerle sağlanıyor. Kırıkkale Üniversitesi yakını kiralık daire arayanlar için; Yahşihan bölgesini önerebiliriz.

Toplam nüfusu 2017 verilerine göre 277 bin 984 kişiyi bulan Kırıkkale'de nüfusun büyük çoğunluğunu gençler ve 65 yaş üzeri Kırıkkale'nin yerli halkı oluşturuyor.

Kırıkkale’de neler yapılır?

Hafta sonları Kırıkkale Makro AVM'de sinemaya gidebilir, Kırıkkale Üniversitesi civarındaki pek çok kafede arkadaşlarınla sohbet edebilir ve gayet güzel vakit geçirebilirsiniz.

Otobüs ile yakın yerlere hızlı ve kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehre gittiğinizde, llk olarak Sulu Mağara'nın kapılarını açmanızı tavsiye ederiz. Ulaşımı çok da zor olmayan bu cennet son zamanlarda yapılan çalışmalarla turizme kazandırıldı. Arzu Bayırı mevkiinde bulunan Sulu Mağara, fosil bir mağara ve yarı yapay- yarı doğal mağara özelliği taşıyor. Bu muhteşem yapıya hayran kalacağınızın garantisini verebiliriz.

Kırıkkale’ye yalnızca 3 kilometre uzaklıkta bulunan Ceritkale Köyü ise mutlaka uğramanız gereken duraklar arasında. Ceritkale’ye gitme nedeninizi de Ceritkale Kale Mezarları oluşturuyor. Gezmek için mutlaka bir gününüzü ayırmanızı tavsiye edeceğimi bu mezarların tam yapılış tarihi belli değil. Yapılan araştırmalara göre, tarihinin Demir Çağı'na kadar uzandığı düşünülüyor.

Ve tabii ki, değinmeden geçemeyeceğimiz o meşhur Kırıkkale geleneksel Türk evleri… Kesinlikle Kırıkkale’ye gittiğinizde görmeniz gereken yapılardan. Tescilli kültür varlığı niteliğinde olan bu evler, genellikle iki katlı ve alt katı kagir, üst katı ahşap olarak dizayn edilmiş.

Kırıkkale’nin camii ve türbeleri de şehre gezmeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle Hasandede Camii ve Türbesi görmeniz gereken önemli yapıtlar arasında. Kırıkkale’ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan caminin inşasında kesme taş kullanılmış ve camii kare planlı inşa edilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum