Kırıkkale'de pilav şenliği düzenlendi

Kırıkkale'de pilav şenliği düzenlendi
Şenliğe ve ardından Ballışeyh ilçesindeki yağmur duasına AK Parti Kırıkkale Milletvekili Öztürk de katıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Delice ilçesinde Çongar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ''Pilav Şenliği'' düzenlendi.

Çongar köyündeki şenliğe katılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, böyle etkinliklerin insanları kaynaştırdığını söyledi.

Bu organizasyonların genç neslin kaynaşmasını ve tanışmasını sağladığını belirten Öztürk, "Özellikle aynı köyün insanı olarak başka memleketlerde yaşayan insanların bir araya gelmesinde böyle güzel şenlikler düzenlenmesi, insanların kaynaşması açısından çok önemli. Bu vesileyle şenliği tertip edenlere teşekkür eder. saygılar sunarım.'' dedi.

Çongar Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şuayip Yücekaya da insanları kaynaştırmak, örf ve adetleri gelecek nesillere aktarmak, muhabbeti arttırmak için bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Şenlik, yöresel sanatçıların veriği konser ve etli pilav ikramının ardından sona erdi.

- Milletvekili Öztürk, yağmur duasına da katıldı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Öztürk, daha sonra Keskin ilçesine bağlı Karafakılı köyünde bahar şenliğine ve Balışeyh ilçesinde yağmur duasına da katıldı.

Ballı Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duasına Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.