Kırıkkale'de Tanap Kamulaştırmaları

Kırıkkale'de Tanap Kamulaştırmaları
KIRIKKALE (AA) - Karakeçili ilçesinde bazı çiftçiler, arazilerinden geçecek Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili Kamulaştırma...

KIRIKKALE (AA) - Karakeçili ilçesinde bazı çiftçiler, arazilerinden geçecek Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili Kamulaştırma Anlaşma Tutanağı imzaladı.

Karakeçili Parkı'ndaki toplantıda, TANAP'ın geçiş güzergahında arazisi bulunan mal sahipleri, BOTAŞ Genel Müdürlüğü TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nden gelen Ahmet Tosun, Fatih Vargeloğlu ve Burhan Kapuağası tarafından bilgilendirildi.

Tosun, kamulaştırma bedeli olarak çiftçilere "üst hakkı alanı", "geçici irtifak alanı", "verim kaybı bedeli" ve "müştemilat bedeli" ödemeleri yapılacağını belirterek, anlaşmayı yapan ve tapuda devrini verenlerin paralarının hesaplarına yatacağını dile getirdi.

Toplantının ardından, kamulaştırma bedeli olan metrekare başına 2 ve 2 lira 17 kuruşu yeterli bulan çiftçiler anlaşma tutanağını imzalarken, bedeli yeterli bulmayanlarda anlaşmazlık tutanağı imzaladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.