Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası
Rus Savcı Poklonskaya’nın başvurusu üzerine açılan davanın duruşması, davalıların delilleri inceleme talebi üzerine 17 Mart’a ertelendi

AKMESCİT (AA) – Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru sonucu açılan davanın ikinci duruşması, kanıtların incelenmesi gerekçesiyle 17 Mart'a ertelendi.

Kırım Haber Ajansının verdiği bilgiye göre Kırım Yüksek Mahkemesinde görülen dava ikinci kez ileri bir tarihe alındı.

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlayev, davalı taraf olarak kapatma iddiasıyla mahkemeye sunulan iddiaların yer aldığı belgeleri inceleme talebinde bulunduklarını aktardı. Kırım Yüksek Mahkemesinin talebi uygun bularak, duruşmayı 17 Mart’a ertelediğini belirten Smedlayev, “Bu durum, Meclisi yasaklama davasına ilişkin 600 sayfadan fazla olan belgeden kaynaklanıyor. Onları incelemek lazım. Mahkeme başvuruyu kabul etti” dedi.

Duruşma esnasında Kırım Tatar Milli Meclisini desteklemek için kalabalık bir grubun bina önünde beklediği ifade edildi.

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle açılan davanın duruşması, davalıların kanıtları incelemesi talebiyle 10 Mart’a ertelenmişti.

Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle gelmişti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal, dava ile ilgili 630 sayfalık kanıtı duruşmaya 3 gün kala alabildiklerini bildirerek, dosyayı incelemenin bu kadar kısa süre içerisinde mümkün olamayacağını söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.