Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası
Rus savcının başvurusu üzerine açılan davanın görülmesine yarın devam edilecek

AKMESCİT (AA) - Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru üzerine açılan davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Kırım Haber Ajansının verdiği bilgiye göre Kırım Yüksek Mahkemesinde görülen dava, sabah yerel saat ile 09.30’da başladı. Mahkeme binası etrafında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Akşam saatlerine kadar süren duruşmaya 8 Nisan'da devam edilmesine karar verildi.

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlayev, mahkeme binası etrafında daha önce hiç görülmemiş güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek, “Mahkeme binasının önünde kurşun geçirmez yelek giyen silahlı insanlar toplandı, binanın yanında iki ambulans bulunuyor, siren sesleri susmuyor. Her zamanki gibi binanın giriş kapısının önünde OMON (Rus polisinin özel timi) görevlileri nöbet tutuyor, ayrıca girişin önünde turnikeler yerleştirildi ve polis görevlileri bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle açılan davanın duruşması üç kez ertelenmişti.

Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.