Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası
Rus savcının başvurusu üzerine açılan davanın görülmesine 15 Nisan'da devam edilecek

AKMESCİT (AA) - Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru üzerine açılan davanın duruşması 15 Nisan’a ertelendi.

Kırım Haber Ajansının verdiği bilgiye göre, Kırım Yüksek Mahkemesinde görülen davanın duruşması sabah yerel saat ile 09.30’da başladı. Kırım Savcılığı, mahkemeye Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov’u suçlayan belgeler sundu. Kırımlı avukatlar belgeleri incelemek için süre istedi. Mahkeme, avukatların talebini dikkate alarak davanın görülmesine 15 Nisan’da devam edilmesi kararı verdi.

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlayev yaptığı açıklamada, “Duruşma 15 Nisan’a ertelendi. Kırım Savcılığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov’un güya suçunu kanıtladığı ileri sürülen yeni belgeleri sundu. Avukatlar belgeleri incelemek için zaman istedi” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın tayin ettiği Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisi'ni kapatmak için Kırım Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. Poklonskaya dava dilekçesinde, Rusya Federasyonu’nun aşırıcılık faaliyetleri ile mücadele kanununa dayanarak Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulmasını ve meclisin aşırı örgüt kapsamına alınmasını talep etmişti. İlk duruşma 3 Mart’ta yapılmış, davanın görülmesi değişik gerekçelerle 4 kez ertelenmişti.

Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.