Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması için dava açıldı

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması için dava açıldı
Rus Savcı Poklonskaya’nın başvurusu üzerine açılan davanın duruşması, davalıların delilleri inceleme talebi üzerine 10 Mart’a ertelendi

SİMFEROPOL (AA) - Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle açılan davanın duruşması, kanıtların incelenmesi gerekçesiyle 10 Mart'a ertelendi.

Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle geldi.

Mahkeme salonunda Kırım Tatar Milli Meclisini temsilen Başkan Yardımcısı Neriman Celal, Meclis üyesi Emine Avamileva ve avukat Cemil Temişev hazır bulundu.

Davalılar sunulan delillerin incelenmesi için mahkemeden süre istedi. Mahkeme, duruşmayı 10 Mart'a erteledi.

Sabah başlayan duruşmayı izlemek isteyen yüzlerce Kırım Tatarı salona alınmayarak, mahkeme binası önünde bekletildi.

Rusya’nın tayin ettiği Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisi'ni kapatmak için Kırım Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. Poklonskaya dava dilekçesinde, Rusya Federasyonu’nun aşırıcılık faaliyetleri ile mücadele kanununa dayanarak Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulmasını ve meclisin aşırı örgüt kapsamına alınmasını talep ediyor.

Poklonskaya, dava dilekçesinin bir kopyasını da Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal’e de göndermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.