Kırım'da Hıdırellez kutlamaları

Kırım'da Hıdırellez kutlamaları
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Rus işgalcilerin düzenlediği kutlamalara Kırım Tatar halkının ilgi göstermeyeceğini söyledi

KİEV (AA) – Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’daki yönetimin Hıdırellez kutlamalarına Kırım Tatarlarının ilgi göstermeyeceğini bildirdi.

Çubarov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen Kırım’daki kukla yönetiminin bugün Hıdırellez kutlamaları düzenleyeceğini hatırlattı.

Kutlamalara zorunlu katılımla ilgili talimatların okullara, üniversitelere, devlet şirketlerine bildirildiğini aktaran Çubarov “İşgalcilerin ve onlara uşaklık yapan bir avuç insanın güttüğü amaçlar açıktır. Onlar, dünyaya Kırım Tatarlarının Kırım’da mutlu yaşadıklarını anlatmak için çok sayıda şarkı söyleyen, dans eden ve bir şeyler çiğneyen insanların gösterildiği güzel bir televizyon röportajı hazırlamak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Kırım’daki Hıdırellez kutlamalarına ilgi gösterilmeyeceğini vurgulayan Çubarov şunları kaydetti:

"Aslında etkinliğe katılan kişilerin sayısı, işgalcilerin önceden belirlediği rakamdan daha az olacaktır. İnşallah, Kırım’ın Rus işgalcilerinden kurtulacağı ve Kırım Tatar halkının, dünya genelinde binlerce dostunun katılacağı gerçek Hıdırellez’de toplanacağı zaman gelecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.