Kırşehir'de 5 bin 340 kök Hint keneviri ele geçirildi

Kırşehir'de 5 bin 340 kök Hint keneviri ele geçirildi
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, uyuşturucu köpeği "Cimri" ile yapılan operasyonlarda, 5 bin 340 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, uyuşturucu köpeği "Cimri" ile yapılan operasyonlarda, 5 bin 340 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı ilçe ve köylerde kullanılmayan bahçe ve arazilere kenevir bitkisi ekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, Mucur ve Boztepe ilçe merkeziyle merkeze bağlı iki köye özel eğitimli uyuşturucu köpeği "Cimri" ile operasyon düzenledi. Toplam 5 ayrı operasyonda 5 bin 340 kök kenevir bitkisi bulundu. Operasyonlarda, kullanılmayan bahçe ve arazileri önceden tespit ederek Hint keneviri bitkisi ektiği ileri sürülen M.D. ve T.G, gözaltına alındı.

Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Şüphelilerin, bahçe ve arazilerden elde ettikleri kenevir bitkisini işlemden geçirdikten sonra toz halinde Kırşehir ve çevre illere gönderdikleri öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.