Kırşehir'de "Afete Müdahale" konteynerleri kurulacak

Kırşehir'de "Afete Müdahale" konteynerleri kurulacak
AK Parti Kırşehir Milletvekili Arslan, Kırşehir ilçelerine "Afete Müdahale" konteynerleri kurulacağını bildirdi

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir'in 6 ilçesine "Afete Müdahale" konteynerleri kurulacağını belirtti.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir il merkezi hariç 6 ilçeye deprem, sel, yangın ve benzeri her türlü acil durum ve afetlerde ihtiyaç duyulan ekipmanları içinde barındıran "Afet Müdahale" konteynerleri kurulacağını kaydetti.

Kent merkezinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde konteynerlerden bir tane bulunduğunu hatırlatan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer:

"Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Mucur ve Kaman ilçelerimizin her birine afet müdahale konteyneri kazandıracağız. İl Özel İdaresinin ihalesini yapacağı bu konteynerleri 3 ay içerisinde hizmete hazır hale getireceğiz. İlçelerin kaymakamlık binalarının önüne yerleştireceğimiz bu konteynerler hakkında kaymakamlıklarda 2 personele eğitim vereceğiz. Konteynerlerin içerisinde jeneratörden, soğuk iklim çadırına; yangın söndürme cihazından, enkaz eldivenine kadar bölgede karşılaşılabilecek her türlü acil durum ve afetlere anında müdahale edebileceğimiz bir ekipman dizisi bulunacak. Temennimiz, bu tarz afetlerle hiç karşılaşmamak. Ancak, kainatın dengesinin bir gereği olması hasebiyle bizlerin böyle durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekmekte. Bu bilinç ile Kırşehir'in afet müdahale kapasitesini arttırmış bulunuyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.