Kırşehir'de asayiş

Kırşehir'de asayiş
Polis ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 173 kişiyi yakaladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce 17 bin 902 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusuna bakıldı, 173 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince "kamu düzeninin sağlanması, kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması, suçların önlenmesi, yasak olan her türlü silah, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin tespiti ile halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması" amacıyla, 1 Ocak-1 Mayıs tarihlerinde 17 bin 902 kişinin GBT sorgusuna bakıldı.

Sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranan 173 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin diğer illerin emniyet ekipleriyle yaptıkları ortak çalışmada, Tekirdağ Marmaraereğlisi ilçesinde 40 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi yakalandı.

Çalışmalarda, 86 umuma açık iş yeri denetlendi, mevzuata aykırı faaliyette bulunan 19 işletme hakkında işlem yapıldı. Kabahatler Kanunu'na muhalefette bulunan 119 kişi hakkındaysa 158 bin 197 lira idari para cezası verildi.

Kent genelinde çeşitli suçlarda kullanılan 6 tabanca, 9 tüfek, 10 kurusıkı tabanca ve 51 bıçak ele geçirilerek şahıslar adli mercilere sevk edildi.

Mahallelerde farklı tarihlerde meydana gelen ikametten ve iş yerinden 40 hırsızlık, 4 dolandırıcılık, 5 oto ve 10 motosiklet hırsızlığı aydınlatıldı.

Ayrıca, kent genelinde 35 kayıp bulunarak ailelerine ve kurumlara teslim edildi.

Emniyet yetkilileri, şüpheli araç, kişi ve olaylar hakkında 155 Polis İmdat hattına en kısa sürede ihbarda bulunulmasını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.