Kırşehir'de "Aşıklar Buluşması" programı düzenlendi

Kırşehir'de "Aşıklar Buluşması" programı düzenlendi
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) "Aşıklar Buluşması" adlı program düzenlendi.AEÜ ile Avrasya Aşıklar Derneğinin "1. Uluslararası Anadolu’ya...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) "Aşıklar Buluşması" adlı program düzenlendi.

AEÜ ile Avrasya Aşıklar Derneğinin "1. Uluslararası Anadolu’ya Ruh Veren Şehirlerde Aşıklar Şöleni" kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlediği programa, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden aşıklık geleneğinin temsilcileri ile AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Kurt, programda yaptığı konuşmada Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’de böyle bir programın düzenlenmesinin önemine değinerek, Neşet Ertaş ve aşıkların Türkiye'nin değeri olarak daha iyi tanınması gerektiğini söyledi.

Anadolu'ya ruh veren şehirler dendiğinde ilk olarak Kırşehir'in akla geldiğini ifade eden Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Zeki Erdal ise Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş'ın eserleriyle kültüre önemli katkıları olan isimler olduğunu belirtti.

Aşıklar Ahmet Poyrazoğlu ve Orhan Üstündağ'ın deyişleri ile başlayan programda, ikilinin atışmaları katılımcıların beğenisini topladı. Azerbaycan'dan Aşık Şahbaz, Gürcistan'dan Aşık Nargile de ezgileriyle programa renk kattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.