Kırşehir'de "Çocuğun İhmal ve İstismarı İle Mücadele Eğitim" programı

Kırşehir'de "Çocuğun İhmal ve İstismarı İle Mücadele Eğitim" programı
Kırşehir Valisi Şentürk, "Özellikle çocuk istismarı ve suça bulaşan çocukların haberleri konusunda basın yayın kuruluşlarının daha sorumlu ve hassas şekilde davranmaları gerekir"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, özellikle çocuk istismarı ve suça bulaşan çocukların haberleri konusunda basın yayın kuruluşlarının daha sorumlu ve hassas şekilde davranmaları gerektiğini bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün Kırşehir Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlediği "Çocuğun İhmal ve İstismarı İle Mücadele Eğitim" programının açılışında konuşan Vali Şentürk, "Sevgisiz ve şefkatsiz büyüyen, sokağa bırakılan veya anne babaları ayrılmış çocuklar, suça daha hızlı bir şekilde bulaşabiliyor. Özellikle çocuk istismarı ve suça bulaşan çocukların haberleri konusunda basın yayın kuruluşlarının daha sorumlu ve hassas şekilde davranmaları gerekir" diye konuştu.

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, toplumun çok hassas olduğu çocuk istismarına konu olan haberlerin yayınlanmasının doğruluğu teyit edilmiş olsa bile Çocuk Koruma Kanunu'nun ruhuna aykırı olduğunu söyledi.

Kırşehir İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ise, istismar olaylarının sürekli dile getirilmesinin çocuğun yaşadığı travmanın artarak sürmesine katkı yapacağını ifade etti.

Konu duyulduğu andan itibaren etrafa saçılmadan, boca edilmeden ilgili kurumlara bilgi verilmesi ve sonrasında ne gerekiyorsa yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Akgül, hiçbir istismar olayının üstünün örtülmesi ya da görmezden gelinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Akgül, şunları kaydetti:

"Kamu adına görev yapan, algıları en çok etkileyen unsurlardan biri de medyadır. Toplumumuzun çok hassas olduğu çocuk istismarına konu olan haberlerin, doğruluğu teyit edilsin ya da edilmesin yayınlanması öncelikle Çocuk Koruma Kanunu'nun ruhuna aykırıdır. 'Çocuk yüksek yararı' diye özetlenen bu hususu çiğnemektir. Bu gibi haberlerin yayınlanması çocuk üzerinde, yaşadığı olay sebebiyle zaten var olan travma etkisini daha da ağırlaştıracağından, verdiği zarar gayet açıkken, topluma da hiçbir faydası yokken bu tür haberler ısrarla, güya kapalı kalmasını engellemek, bunları yapanların cezalanmasını sağlamak adına yayınlanmaya devam edilmesi iyi niyetle bağdaşacak bir durum değildir."

Esas önemli olanın sorunu tespit ederek, çözüme kavuşturmak olduğuna dikkati çeken Akgül, "Bu konudaki duyarlılığı en üst düzeye çıkarmamız gerekir. Yerinde, doğru usul ve mekanizmaları devreye sokarak kurumlar arası iletişimi en iyi şekilde oluşturmak suretiyle birlikte hareket etmek zorunluluğumuz elzemdir." şeklinde konuştu.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğretmenler, sosyologlar ve din görevlileri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.