Kırşehir'de Jeotermal Enerji Çalıştayı Yapılacak

Kırşehir'de Jeotermal Enerji Çalıştayı Yapılacak
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ), Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında, 1. Jeotermal Enerji...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ), Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında, 1. Jeotermal Enerji Çalıştayı düzenleyeceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden öğretim üyelerinin de katılacağı çalıştayın, 10 Mayıs günü AEÜ Bağbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin de çalıştaya destek vereceği aktarılan açıklamada, çalıştayda jeotermalin ziraat, sağlık ve mühendislik olmak üzere kullanım alanlarıyla ilgili potansiyelinin değerlendirileceğini vurgulandı.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Uluslararası Hasta Hizmetleri Derneği, Çukurova ve Aksaray üniversitelerinden uzman ve akademisyenlerin katılacağı bildirilen çalıştayda, yenilenebilir enerji kaynakları arasında jeotermalin yeri, Orta Anadolu'nun jeotermal enerji potansiyeli, sağlık turizminde jeotermal kaynaklar ile jeotermal bölgelerde seracılığın önemi konuların ele alınacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.