Kırşehir'de laparoskopik yöntemle böbrek ameliyatına başlandı

Kırşehir'de laparoskopik yöntemle böbrek ameliyatına başlandı
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle böbrek ameliyatları yapılmaya başlandığı bildirildi.Hastaneden...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle böbrek ameliyatları yapılmaya başlandığı bildirildi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, laparoskopik yöntemle iki hastaya böbrek çıkarma ameliyatı gerçekleştirildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.Levent Emir, laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatların özellikle böbrek rahatsızlığı çeken hastaların sağlığına kavuşmasında katkı sağlayacağını ifade etti.

Emir, şunları kaydetti:

"Kısa süre önce iki hastaya Laparoskopk yöntem ile nefrektomi (böbrek çıkarma) ameliyatı yaptık. Hastaların birisinde böbrek kanseri vardı. Diğerinde ise böbrek taş nedeniyle çürümüş ve çalışmıyor durumdaydı. Açık olarak yapılan nefrektomi ameliyatları çok sık olarak yaptığımız ancak iyileşme süreci biraz daha uzun olan ameliyatlardır. Uygun hastalarda laparoskopik yöntemle yapılacak bu ameliyatlar hasta konforunu oldukça artırmaktadır ve hastaneden çıkış sürecini kısaltmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.