Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar
Çiğ köfte dükkanının tahrip edilmesiyle ilgili davaya devam edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, teröre lanet yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda çiğ köfte dükkanının tahrip edilmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Kırşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Emrah Y, müşteki Mehmet Alakuş ve taraf avukatları katıldı.

Emrah Y, ifadesinde olay günü yürüyüş yapan kalabalığı görünce aralarına karıştığını, çiğ köfte salonu önüne geldiğinde sopayla cama vurduğunu ancak camın kırılmadığını söyledi.

Müşteki Alakuş, iş yerinde zarar oluştuğunu ve karşılanmadığını belirterek, sanıktan şikayetçi oldu. Müşteki avukatı Şahin Kaymaz, bu davanın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davayla birleştirilmesi talebinde bulundu.

Çiğ köfte dükkanının tahrip edilmesinin organize bir olay olduğunu öne süren Kaymaz, olayla ilgili yeni görüntüler elde ettiklerini kaydetti. Kaymaz, olay karışan başka sanıkların da olduğunu gösterdiğini belirttiği hafıza kartını mahkemeye sundu.

Sanık avukatı Elif Çavdar Yalçın da müvekkilinin psikolojik rahatsızlığı olduğuna dair rapor olduğuna işaret ederek, raporun ilgili kurumdan istenmesini ve müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili raporun istenmesi, sunulan görüntülerin incelenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 14 Nisan'a erteledi.

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te teröre lanet yürüyüşünde çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmış, çiğ köfte dükkanının tahrip edilmesiyle ilgili davanın görülmesine Kırşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.