Kış Soğuğunda Çamur Banyosunda Şifa Arıyorlar

Kış Soğuğunda Çamur Banyosunda Şifa Arıyorlar
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki yaklaşık 2 bin yıllık Hüdai Kaplıcaları'na gelen turistler, soğuk kış günlerinde çamur banyosunda ve 85-90 derecelik termal suda sağlık buluyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki 2 bin yıllık kaplıcalar, kış soğuğunda çamur banyosu yapmak, termal suya girmek isteyenlerin uğrak yeri oldu.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait Hüdai Kaplıcaları'nın yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Kaplıcaların en çok ilgi gören bölümünün çamur banyoları olduğunu dile getiren Çöl, bu alanda Türkiye'nin sayılı termal merkezlerinden biri olduklarını ifade etti.

Düzenli yapılan tahlillere göre, söz konusu banyoların kalite açısından dünyada üçüncü sırada gösterildiğine dikkati çeken Çöl, şöyle devam etti:

"Bu özellik mineral bakımından zengin termal su ile uygun çamurun mayalanması sonucu oluşuyor. Bu sayede çamur banyosu romatizmal hastalıklar için en iyi şifa kaynağı olarak görülüyor. Kış döneminde, özellikle sömestr tatilinde yoğun katılım ve konaklama ihtiyacı var. Şu anda yüzde 100 dolulukla devam ediyoruz. En ölü zaman dediğimiz dönemlerde bile bu yıl Sandıklı Hüdai Kaplıcaları yüzde 98 doluluk oranıyla tarihi rekor kırmıştır."

"Çamur, kronik hastalıklar, deri rahatsızlıkları ve romatizmanın tedavisinde etkili oluyor"

Hüdai Kaplıcaları İşletme Müdürü Hüseyin Özen de 299 apart dairenin bulunduğu tesiste konaklama fiyatlarının 50 ila 150 lira arasında olduğunu bildirdi.

Tesislerde çamur banyosu ve kaplıcanın yanı sıra kür merkezi, hamam ve doğal sauna imkanı sunduklarını anlatan Özen, şunları söyledi:

"Çamur banyolarında, belli bir havzadan alınan mineralli toprağı termal su ile karıştırıp, mayalandırıyoruz. Misafirlerimiz, 10 dakikalık kürler halinde içerisine yatarak tedavi imkanı buluyor. Türkiye'nin birçok yerinden yılın her dönemi talep alıyoruz. Bunda da doğal çamur banyolarının büyük etkisi var. Çamur, kronik hastalıklardan deri rahatsızlıkları ve romatizmaya kadar bir hastalığın tedavisinde etkili oluyor."

Muhabir: Canan Tükelay

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.