Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kısa dönem bakanlık!

Kısa dönem bakanlık!

Hayatımızda bazı şeyler hep ”kısa” olur. Söz konusu kısa(!) hoşumuza giderse sahipleniriz, yok o kısa bizi üzerse orada sıkıntı vardır demektir.

Mesela son yıllarda artık o meşhur askerlik hatıraları yok. Niye “kısa dönem” askerlik sayesinde belki de 30 yıl sonra kimsenin askerlik hatırası diye bir şey olmayacak.

Askerliklerini kısa dönem yapanlar için, hatta artık hiç yapmayıp bankaya kadar gidip banka havalesi ile tezkerelerini alanlar içinde bir şey diyemiyorum.  

Evet dedelerimiz, babam çok uzun dönem askerlik yapsa da biz de vatan görevimizi yedek subay olarak ömrümüzün, gençliğimizin en güzel yıllarında oldukça uzun yaptık.

Ama bizim oğlan nasip olursa nasıl yapar şimdiden bir şey diyemiyorum.

Neyse son seçimlerin ardından yeni seçim kararı ile mevcut vekillerimiz artık Türk siyasi hayatına bazıları için “kısa dönem vekil” olarak gömülecekler.

Ve Bakanlar kurulunun açıklanması ile de yeni bakanlarımız belki de yine ilk kez Türk siyasetinin “en kısa bakanları” olacaklar.

İnsanın ömrü oldukça neleri görüyor ama değil mi?

Pazar yazımızın rehavetinden bu kısa ülke değerlendirmesin ardından yerel olarak genel yazı konumuza dönelim.

BİZİM HAYVANAT BAHÇESİ

İlk açıldığında çocuklarımla sonra da bazı dostlarımız ile birkaç defa hayvanat bahçesine gitmiştim. Daha sonra ben de Gaziantep Hayvanat Bahçesini baştan aşağıya gezdim. Antep’i görünce bizimkinin hayvanat bahçesi olmadığını da gördüm.

Neyse bir okurumuz Hakan …. Bey hayvanat bahçesi ile ilgili samimi duygularını baksın bizimle nasıl paylaşmış. 

“Sayın Uğur Hocam,

İyi günler dilerim yazılarınızı zaman zaman beğenerek takip ediyorum. Gerçekten adaletli ve güzel konulara değiniyorsunuz.

Ben Büyükşehir Belediyesinden emekliyim Konya Belediyesi’nin gerçekten güzel projeleri var. Ama bazen yapamadıkları ya da eksik yaptıkları şeyler oluyor benim değinmek istediğim konu “hayvanat bahçesi” ile ilgili. Açıldığından bu yana belli aralıklarla 4-5 sefer gezdim. Ama her seferinde yeni bir değişiklik, gelişme olmadığı gibi eksilmeler de var.

Örnek verecek olursak hayvanat bahçesine özgü olan hayvanların bazıları yok. Kafeslerin olduğu yerler hayvanların cinsine göre daha doğal ortamlar yapılmalı. Yürüme parkurlarında oturma banklarının sayısı az.

Özellikle de kaplanların bulunduğu mekan onlara göre ormanlık daha doğal bir ortam yapılmalı. Bu en son birkaç gün önce gittiğim zaman yaptıkları yanlış bir uygulamaya daha şahit oldum. Görevli kulübelerinin olduğu alanın orda içi doldurulmuş camdan oluşan kutu içinde hayvanlar vardı.

Şimdi soruyorum bu hayvanat bahçesi en çok çocukların hoşuna giden bir yer olarak, bu çirkin görüntüyü gördüklerinde hayvanları ölmüş gibi zannettiklerinde korkmaları bir yana, tamamen sevgileri ve ilgileri azaldığında ve ya psikolojileri etkilense bunun hesabını kim verecek?

Ve çocuklarımız buralara gelmezse, büyüklerin gezmesinin bir anlamı yok.

Eğer belediye örnek istiyorsa Gaziantep Hayvanat bahçesini örnek alsınlar.

Bu konuyu ele alırsanız memnun olurum. İ

İnşallah çocuklarımız için iyi bir gelecek bırakmanın yanında hayvanat bahçemizin daha iyi olması dileği ile.

Saygılarımı sunarım.”

…………

Hakan Bey’e bir kez daha duyarlılığından ve samimiyetinden dolayı şehir insanı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Seni affedebilirim ama yaptığını unutamam

 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Kağıt toplayıcılar kafalarına göre toplama araçlarını yolun ortasına koymadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR