Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

Kısa keselim

Kısa keselim

Fetullah GÜLEN Masonmuş

Bu iddia gerçekse şaşırmam. Bu iddia gerçek değilse de şaşırmam. Fetullah GÜLEN’i kendilerine rehber edinenler de aslı varsa “vardır bizim aklımızın alamadığı bir sebebi”, aslı yoksa “günahını aldılar” derler; arkasına da bir sürü bildik söylemleri ekler geçerler. Sonuçta onlarla ortak bir paydamız yok artık. Bu ve benzeri konuları da uzatmaya gerek yok.

İmkansız Taahhüde Damga Vergisi Tahakkuk Etmez

KILIÇDAROĞLU, noterde düzenlediği taahhütname ile “emekliye yılda iki maaş ikramiye” vaadinde bulundu. Ama bu taahhütnameden doğan damga vergisini ödemedi. Hesap etmişler damga vergisi 1 milyon 700 bin lira tutuyormuş. Normalde noterler bu konuda hata yapmazlar. Bence iligili noter, katibini çağırıp “evladım Kılıçdaroğlu’nun taahhüdü varmış, yazıverin, damga vergisi falan da almayın, ortada maddi imkansızlıkla birleşen bir siyasi imkansızlık var vergi doğmaz” deyip geçmiştir. Siz de illa alınsın diye dilinize dolamayın, noterden iyi mi bileceksiniz?

HDP Barajı Geçemez

Bu bir risk mi, fırsat mı? AK Parti böyle bir durumda 380 üzeri milletvekili çıkarır, HDP dahil tüm partilerin görüşlerinin dikkate alındığı yeni anayasa yapılır,  başkanlık sistemi gelir, mevcut Cumhurbaşkanımız görev süresi sonuna kadar ülkemizin ilk Başkan’ ı olur, seçim barajı yüzde beş seviyelerine iner, 2016 yılının ekim ayında milletvekili seçimlerine gidilir, milletin iradesinin yansıdığı meclis oluşur. Memleketimiz 2023 hedeflerine koşmaya başlar. Çok mu hayalperestim, kendini darı ambarında sanan tavuk muyum, saçmalıyor muyum?

Diğer ihtimal HDP’nin seçimlerde yine bağımsız adaylarla girmesidir. Bu durumda ben öngörülerimin isabet derecesini öğrenemeyeceğim, sizin bu satırları okumak için harcadığınız zamana da yazık olacak. Özür dilerim.

Dinazorlar Partisi

CHP Konya milletvekili aday adayı ve bir hayli büyüğümüz konuşmasına “ben gençlik kolları başkanıyken” diye başlarken cümlesi kesilir ve kendisine,“Atatürk hayattaydı değil mi abi?” sorusu sorulur.

Derken ön seçim yapılır ve Konya’dan Dr. Hüsnü BOZKURT listenin birinci sırasına yerleşir. CHP’den Konya milletvekili olabilmesi en muhtemel kişi sıfatını kazanır.

Gazeteye verdiği ilk röportajında Konya SSK Hastanesi’ni 2. Dünya Savaşı yıllarından kalma ot yataklardan nasıl arındırdığını da “mucizevi bir hizmet” olarak anlatır. Kim bilir daha hangi hatıraları ve söylemleri ile geleceğimize ışık tutacak Dr. Hüsnü BOZKURT.

Rahmetli dedem de anlatırdı o yılları. Yoklukları ve milletin uğradığı mucizevi zulmü. Ablam, eniştem ve üniversitede okuyan yeğenim, sağ olsaydı da bir şeyler sorsalardı dedeme. Daha yakından tanısalardı meclise vekil olarak göndermeyi düşündükleri Dr. Hüsnü BOZKURT’u ve onun gençliğinin CHP’sini.

Kesik Elektrik Kimi Çarptı?

Elektrik kesildi, sokaklar dizel motorlu jeneratörlerin sesleri ile yankılanmaya başladı. Bir ara fark ettim, cep telefonum çalmaz olmuş. Meğer GSM operatörlerinin iki tanesi devre dışı kalmış. İnanamadım, test ettim. Şimdi devre dışı kalmayanı yazsak diğer ikisi ortaya çıkacak. Kesik elektrik iki GSM şirketini çarpmış diyeyim, bu gün için telefonun çalmamasının sefasını süreyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR