Kışı bekleyen Konya’ya bahar geliyor

Kışı bekleyen Konya’ya bahar geliyor
Ocak ayının ortasında beklenen rahmeti alamayan Konya, bu sene adeta kışı hiç yaşamadı. Dört gözle kışı bekleyen Konya’da bu hafta bahar havası yaşanacak. Yağış beklenmediği gibi sıcaklığın da artması tahmin ediliyor

Kış mevsiminde beklenen yağışları henüz alamayan Konya, dört gözle yağmur ve kar rahmetini bekliyor. Her gün bir umutla hava durumu raporlarına bakan Konyalılar, yapılan son güncellemelerle birlikte adeta hayal kırıklığına uğradı.

Yağışlı bir periyodu bekleyen Konya’ya meteorolojik tahminler doğrultusunda bahar geliyor. Bu hafta Konya genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması, yer yer 17 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Yağışlarla ilgili de değerlendirme yapılan meteorolojik verilere göre Konya’nın il merkezine bu hafta boyunca yağış beklenmiyor. Güney ve batı ilçelerinde yer yer yağış geçişleri olsa da artan hava sıcaklığına bağlı olarak bu yağışların lokal yağmur şeklinde olması bekleniyor. Şehir genelinde kar yağmayacağı yönünde tahminlerde bulunuluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.