Kışın çamaşır kuruturken bu 4 hatadan kaçının

Kışın çamaşır kuruturken bu 4 hatadan kaçının
 Editör
Odanın ortasındaki can sıkıcı çamaşır kurutmalıkları kim bilmez. Ne yazık ki kışın çamaşırlarınızı her zamanki gibi balkonda kurutamazsınız.

Soğuk mevsimde, yalnızca çamaşırları kuruturken enerji tasarrufu sağlamak için değil, aynı zamanda küflenmeyi önlemek için de dikkate alınması gereken pek çok şey vardır. Bu nedenle, kışın çamaşır dağının getirdiği zorluklarla daha iyi başa çıkabilmek için bu dört şeye dikkat ettiğinizden emin olun.

1. ÇAMAŞIRLARI DOĞRU ODADA KURUTTUĞUNUZDAN EMİN OLUN

Kış aylarında iç mekanda çamaşır kurutmak için her oda aynı derecede uygun değildir. Çamaşır kurttuğunuz oda mümkün olduğu kadar sıcak olmalı (bu durumda çamaşırlar daha çabuk kuruyacaktır) ve havalandırma için mutlaka bir pencere açık olmalıdır. Banyo, mutfak ve yatak odası, duş alma, yemek pişirme ve uyumanın neden olduğu durumdan dolayı yüksek nem nedeniyle çamaşır kurutmaya uygun değildir. Çünkü buralarda küf riski daha yüksektir. Koridor veya oturma odası, elbise askısını oraya yerleştirmek için en uygun alanlardır. Ancak sıcak bir yer varsa daha idealdir.

2. ODAYI HAVALANDIRIN

Özellikle kışın, iç mekanda çamaşırlarınızı kuruturken bol miktarda ve düzgün bir şekilde havalandırmanız gerekmektedir. Ancak çoğu insan bunun ne sıklıkta yapılması gerektiğini hafife alıyor. Islak çamaşırlar nedeniyle odadaki nem tam yüzde 30 oranında artar, bu da duvarlarda zararlı küf oluşumunu büyük ölçüde neden olabilir. Bu nedenle, ıslak havayı kuru havayla değiştirmek için odayı her saat başı birkaç dakika havalandırmanız gerekir .

3. KURUMASI İÇİN YETERLİ ALAN BIRAKIN

Çamaşırların hızlı ve düzgün bir şekilde kuruması için, kurutma rafındaki giysiler arasında , havanın yeterince dolaşabilmesi için yeterli boşluk bulunmalıdır. Ayrıca çamaşır askısı duvara çok yakın, kapı veya dolap önüne yerleştirilmemeli, mümkünse serbest durmalıdır. Bazı kıyafetlerin askılara asılması da kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

4. ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ DOĞRU ŞEKİLDE AYARLAYIN

Devir sayısı ne kadar yüksek olursa yıkama işleminden sonra çamaşırlar o kadar kuru olur. Çamaşırlarınızın yıkama talimatları uygunsa, çamaşırlarda daha az nem kalması için kurutma hızını mümkün olduğu kadar yükseğe ayarlamalısınız . Ancak hassas kumaşlara dikkat edin ve daima etiket üzerindeki talimatları kontrol edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.