Kivi Üreticileri 2 Lira Fiyat Bekliyor

Kivi Üreticileri 2 Lira Fiyat Bekliyor
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, gelecek ay hasadı yapılacak kivinin kilogram fiyatının en az 2 lira olmasını beklediklerini söyledi

ORDU (AA) - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, gelecek ay hasadı yapılacak kivinin kilogram fiyatının en az 2 lira olmasını beklediklerini söyledi.

Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkları tamamlanan kivi hasadına yaklaşık iki hafta kaldığını belirterek, "Bu sezon kivinin rekoltesi oldukça düştü. Ordu'da 4 bin 500 ton kivi hasadı bekleniyor." dedi.

Geçen sezon 6 bin 500 ton rekolte olduğunu kilogram fiyatının ise 1,80 lira olarak belirlendiğini anımsatan Uzunlar, "Bu sezon başta hava muhalefeti nedeniyle rekolte düştü. Rekoltenin düşük olduğu bu sezon fiyatın da artmasını bekliyoruz. Bizim beklentimiz bu sene kivi fiyatının en az 2 lira olması yönünde." diye konuştu.

Ordulu üreticilerin tamamının benzer beklenti içerisinde olduğunu dile getiren Uzunlar, "2 liranın altına fiyat düşmesi durumda zarar ederiz. Bunun için fiyatın en az 2 lira olması bizim adımıza makul bir fiyat. İnşallah rekolte şoku yaşayan üreticilerimiz bir de fiyatla üzülmez. Beklentimiz ve talebimiz 2 lira. Bunun altına düşen rakamlar asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Altınordu ilçesi Sağırlı Mahallesi'ndeki üreticilerden Selim Şen de geçen sene kividen 10 bin lira gelir elde ettiğini belirterek, "Bu sezon kivi rekoltesi düşük kaldı. Ancak beklediğimiz fiyatla bu açığımızı kapatmak istiyoruz. Biz bu sezon kivi fiyatının 2 lira olmasını bekliyoruz. 2 liranın altına düşen fiyat olursa da ürünümüzü satmayı düşünmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.