Selçuk Karaman

Selçuk Karaman

Kıymetini bil-mi-yo-ruz!

Kıymetini bil-mi-yo-ruz!

Dikkat eksikliği ve dikkat dağınıklığı son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ancak ilaçsız çözüm yolu noktasında yeterince kaynak bulamadığımız konuların başında gelmektedir.

Günümüzde çocuklarımızın başlıca problemlerinden bir tanesi olan dikkat eksikliği ve dikkat dağınıklığı sözleri kullanıldığı zaman akla gelen ilk organımız kuşkusuz beynimizdir.

Analitik düşünme becerisi olan test ve soru çözümleri sol beyinde gerçekleşir. Dolayısıyla dikkat eksiklik ve dikkat dağınıklık problemlerinin büyük çoğunluğu da sol beyinde ortaya çıkmaktadır.

Her fırsatta dile getiriyoruz. Sağ beyin Cenab-ı Hak tarafından sol beyinden milyarlarca kat üstün hızda ve yetenekte yaratılmıştır.

Ergenlik öncesi sağ beyine yardımlaşma yeteneğinin kazandırılması halinde sağ beynin sol beyinle işbirliği içine girerek sorunların çözümünde büyük katkılar sağladığı görülmüştür. Dikkat eksikliği ve dikkat dağınıklığı problemleri de bu doğrultuda yüksek oranda bahsedilen yolla ilaçsız olarak tedavi edilebilmektedir

Şu an dünya literatürlerinde sol beynin görevi olan matematik işlem becerisinin sağ beyine öğretilmesiyle sağ beynin yardımlaşma yeteneğini büyük oranda kazandığı durumu yurt dışında bulunan birçok üniversite tarafından yayınlanan bilimsel makalelerle ispatlanmıştır.

Sağ beyine matematik işlem becerisi kazandırma eğitimi bir matematik eğitimi değildir aksine bir hafıza geliştirme eğitimidir.

Bu eğitimi yaklaşık 6 yıldır uygulayan bir eğitimci olarak somut gözlemlediğim faydalarından sadece birkaçına yer vereceğim.

Yüksek oranda (% 85) dikkat eksikliği olan bir öğrencimizde eğitim sonrası bu oran % 20'li seviyelere kadar düşmüştür.

Küçük yaşta trafik kazası geçiren ve sol beyni hasar görerek konuşmasında sorunlar yaşayan öğrencimizin konuşmasındaki sıkıntılar bu eğitimle çözülmüştür.

Küçük yaştan beri hafıza kaybı ve unutkanlık sorunları sebebiyle oldukça pahalı ithal ilaçlar kullanmaya mahkum olan öğrencimizin ilaç kullanımı yine bu eğitimle sona ermiştir.

Bahsettiğimiz tüm bu sorunların çözümü yardımlaşma yeteneği kazandırılan ve üstün yetenekte yaratılan sağ beynin sol beyinle yapmış olduğu koordine ile sağlanmıştır.

Ülkemizde üzülerek söylüyorum ki çocuklarımızın daha birinci sınıfta ödev, test ve deneme sınavları ile sağ beyinleri esir alınmış ve hayal güçleri karanlığa mahkum edilmiştir.

Çocuklarımız, adeta bir hızır görevinde verilmiş sağ beyinlerinin mucizevi yeteneklerini kullanmadan ve yararlanmadan ergenlik yaşı ile birlikte kaybedip gitmişlerdir

Her çocuğa ergenlik yaşından sonra test çözme, ödev ve deneme sınavlarında derece yaptırmayı sağlayabilirsiniz ancak hayal güçleri olan sağ beyinlerini geliştirip, yardımlaşma yeteneği becerisini kazandırmayı asla sağlayamazsınız.

Sağlıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Selçuk Karaman Arşivi
SON YAZILAR