Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"
Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar'ın desteğiyle hayata geçirilen, Türkiye'nin 7 ilinden ortaokul 6. sınıf öğrencisi 700 kız çocuğunun dahil olduğu eğitim projesinin 2 günlük Ardahan etabı tamamlandı

ARDAHAN (AA) - "Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Kampları" projesinin 2 günlük Ardahan etabı, ödül töreniyle sona erdi.

Ardahan Üniversitesi Spor Salonu'ndaki törene, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, proje koordinatörü Gökhan Coşkun ile kampa katılan 100 öğrenci ve velileri katıldı.

Vali Yardımcısı Coşgun, yaptığı konuşmada, Sancar'a, Ardahan'ı projeye dahil etmesi nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Etkinliğin kırsaldaki öğrencilere ışık, ülkenin gelişmesine vesile olacağına inandığını belirten Coşgun, "Öğrencilerimizin bu alanda değerlendirilmelerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta sınırlı sayıda il seçilmesi ve burada yer almamız Ardahan adına bizi mutlu etmiştir." dedi.

Proje koordinatörü Coşkun da Ardahan'daki iki günlük çalışmanın başarılı geçtiğini bildirdi.

"Bu çalışmamızdaki amaç, farkındalığın uygun rol modeller üzerinde yaratılmasını sağlamaktır. Aziz Sancar ismi bu konuda, bu coğrafyadaki nesiller için bir rol ve model." ifadelerini kullanan Coşkun, şöyle devam etti:

"Bugün burada bir eğitsel faaliyet gerçekleştirdik. Bu faaliyet ile çeşitli materyaller kullanarak bir araba tasarlamalarını ve en iyi şekilde dizayn edip sunmalarını istedik. Eğitimin sonunda bu 100 öğrencimizin tamamını çeşitli şekillerde ödüllendirdik. Ayrıca 22 öğrenciye artı bir ödüllendirme sistemini uyguladık. Bugün bunu başarıyla tamamladık."

Çalışmanın özünde, öğrencilerde merak duygusu üzerinden farkındalık oluşturmanın bulunduğunu vurgulayan Coşkun, 10 öğrencinin iki gün TÜBİTAK Bilim Merkezi Kampı'na, 1 öğrencinin bir hafta Silikon Vadisi'ne, diğer bir öğrencinin ise Güney Kore'nin başkenti Seul'deki yaz kampına gönderileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra, Coşgun'un katılımıyla kura çekildi. Öğrencilere ödülleri verildikten sonra program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar'ın desteğiyle hayata geçirilen proje, Türkiye'nin 7 ilinden ortaokul 6. sınıf öğrencisi 700 kız çocuğunu kapsıyor.

Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.