Kızılay Günlük 12 Bin Ünite Kan Toplayacak

Kızılay Günlük 12 Bin Ünite Kan Toplayacak
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları ile yürütülen altyapıya yönelik çalışmalarla Türkiye'de 300 noktada günlük 12 bin ünite kan toplayacaklarını söyledi

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışları konusunda bu yıl hedeflerini tutturduklarını, 2 milyon 100 binden fazla ünite kan topladıklarını ifade etti.

Gelecek yıl Türkiye'de toplanan kanın tamamına yakınını Kızılay aracılığıyla toplayacaklarını belirten Kınık, "Yaklaşık 2,7 milyon ünite kanın tamamını Kızılay aracılığıyla toplamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kızılay'ın, Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile altyapı desteği noktasında da çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan Kınık, "Kızılay, Türkiye'de her gün 250 farklı noktada kan bağışı topluyor. Günlük 10 bin ünite civarında kan topluyoruz. Bu rakamı yaklaşık 12 bin üniteye çıkaracağız, 250 noktayı da 300'e doğru taşıyacağız." dedi.

"Düzenli bağışçı oranı yüzde 3,5'lerde"
Özellikle gelişmiş ülkelerde düzenli bağışçı oranlarının nüfusun yüzde 5'i oranında olduğunu bildiren Kınık, "Türkiye'de bu oran yüzde 3,5'lerde, yani düşük. 18-65 yaş arası sağlıklı her erkek yılda 4 kez, sağlıklı her kadın yılda üç kez kan verebilir. Verdikleri kanın onların sağlığı açısından herhangi bir mahsuru olmadığı gibi olumlu tesirleri vardır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.