Kızılay terör mağduru ailelerin de yanında

Kızılay terör mağduru ailelerin de yanında
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kınık:- "Bölgede terör mağduru 5 bin aileye ulaştık. Hedefimiz ivedi şekilde 30 bin aileye ulaşmaktır" - "Suriyeli kardeşlerimize destek konusunda 16 toplum merkezi açmak için Kızılay olarak Avrupa Birliği'nden yaklaş

BATMAN (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, bölgede terör mağduru 5 bin aileye ulaştıklarını, hedeflerinin ivedi olarak 30 bin aileye ulaşmak olduğunu söyledi.

Kınık, bir otelde düzenlenen "Güçlü Türkiye, Güçlü Kızılay" temalı bölge toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, 2015 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirilmesi, bu yıl yapılacak çalışmaların gözden geçirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

"Kızılay düşenin dostu olmaya devam ediyor" diyen Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızılay, yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan temin edip düzenli bir şekilde insanlarımıza ulaştırıyor. Suriye içine gönderilen insanı yardımlar noktasında bütün dünyaya insani lojistik desteği veriyoruz. Yaklaşık 7 milyon Suriyeli evlerini terk etmiş ve sığınmacı durumuna gelmiştir. Türkiye'deki kamplarımızda özellikle AFAD’ın kamplarında ve kamp dışında yaşayan ihtiyaç sahibi 200 bin sığınmacıya 'Kızılay kart' aracılığıyla şimdiye kadar 300 milyon liranın üstünde maddi yardım sağladık. Bu yıl da 'Kızılay kart' aracılığıyla yaklaşık 140 milyon liralık yardım sunmuş olacağız."

- "Terör mağduru 5 bin aileye ulaştık"

Kınık, Diyarbakır'dan Mardin'e, Şırnak'ın Silopi ilçesinden Cizre'ye kadar birçok yerde terör mağduru ailelere şubeleri aracılığıyla ulaştıklarını, evlerini ziyaret ettiklerini dile getirerek, "Terör mağdurlarını tespit ettik, onlara yönelik tedarikleri gerçekleştirdik. Bölgede terör mağduru 5 bin aileye ulaştık. Hedefimiz ivedi şekilde 30 bin aileye ulaşmaktır" diye konuştu.

Türkiye'de yaptıkları yardımın büyük kısmını giysi, battaniye, gıda ve yakacak şeklinde ayni yardım olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Kınık, şubelerin güçlü desteğiyle ile ihtiyaçların giderileceğini aktardı.

Kınık, şöyle konuştu:

"Toplumsal uyum noktasında vatandaşlık ödevlerinin öğrenilmesi, meslek edindirme noktasında da, 'toplum merkezleri' açarak Suriyeli mültecilere destek veriyoruz. Şu an faaliyet gösteren 3 toplum merkezimizin dışında 16 toplum merkezi açacağız. Bu konuyla ilgili Kızılay olarak Avrupa Birliğinden yaklaşık 40 milyon avro destek aldık. Bunun dışında Avrupa Birliği insani yardım fonu, Dünya Gıda Programı ile yürüttüğümüz yaklaşık 800 milyon Avro'luk büyük bir yardım paketi var. Bu anlamda imzalar atıldıktan sonra Türkiye Kızılay Derneği aracılığı ile bu yardımlar Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak."

Toplantıya Batman Valisi Azmi Çelik, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç, Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ ile bölge illerinden gelen Kızılay şube başkanları da katıldı.



Normal 0 false false false TR JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.