Kızılay'daki esnafa dayanışma ziyareti

Kızılay'daki esnafa dayanışma ziyareti
Ankara'daki esnaf ve sanatkar odalarının başkanları, terör saldırısının meydana geldiği bölgedeki minibüsçüleri ziyaret ederek araçlara Türk bayrakları astı - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yiğiner: - "Terörün amacına ulaşmasına, insa

ANKARA (AA) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ve bağlı odaların başkanları, Kızılay'da terör saldırısının meydana geldiği bölgedeki minibüsçüler ile esnafı ziyaret ederek "dayanışma" çağrısı yaptı.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, minibüsçüler,servisçiler, kuyumcular ve çiçekçiler odaları başkanları ile Güvenpark dolmuş duraklarındaki minibüsçü esnafını ziyaret etti.

Yiğiner, 13 Mart'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi.

Terörün amacının kaos yaratmak, insanları bölüp parçalamak olduğunu belirten Yiğiner, "Terörün amacına ulaşmasına, insanları eve hapsetmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Hayatın devam ettiğini vurgulayan Yiğiner, şunları kaydetti:

"Bizler hem iş yerimizi açacağız hem de sokaklara çıkıp işlerimizi yapacağız. Dün olduğu gibi bugün de yine esnaflarımızla birlikteyiz. Her şeyden önemlisi vatanımızın birlik, bütünlüğü ve beraberliğidir. Bayrak da bunun en güzel simgesidir. Bayrak, özgürlük, bağımsızlık, birlik ve beraberlik demektir. Bugün biz burada iş yerlerimizi, araçlarımızı ve evlerimizi bayraklarla donatarak terörün amacına ulaşmasını engelleyeceğiz. Buradaki hedef, insanların sokağa çıkmaması, ticaretin bitmesi. Biz bu kaos ortamını sizlerle birlikte aşacağız. İş yerimizi de açacağız, sokağa da çıkacağız."

Yiğiner, Güvenpark'taki çiçekçiler ile diğer esnafın sorunlarını dinlediklerini ve bunları yetkililere ilettiklerini, ANKESOB olarak esnafa maddi ve manevi yardımda bulunacaklarını dile getirerek, esnafın sadece "faizsiz kredinin devam etmesi" talebi olduğunu belirtti.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile görüştüklerini ifade eden Yiğiner, mağdur esnafın gerekli raporlarla valiliğe müracaat edebileceğini söyledi.

Yiğiner ve beraberindekiler, daha sonra dolmuş duraklarındaki araçların ön camlarına Türk bayrakları astı. Oda başkanları, patlamanın yaşandığı bölgeye karanfiller bıraktı ve halk otobüslerine Türk bayrakları taktı.

- "Kızılay gösteri alanı olmaktan çıkartılmalı"

Yüksel Kuyumcular Çarşısı ile Engürü Çarşısı'nı da ziyaret eden Yiğiner ve beraberindekiler, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafın işlerinin iyi olması için çalıştıklarını ifade eden Yiğiner, Kızılay'ın gösteri alanı olmaktan çıkartılması, ticari ve sosyal yaşam merkezi olarak kalması gerektiğini belirtti. Yiğiner, "Kızılay insanların ailesi ile rahatça gezeceği, alışveriş yapacağı bir alan olmalı." dedi.

Esnaf da destek ve 30 bin liralık faizsiz kredi talebinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.