Kızılay'dan Kilis'teki öğrencilere yardım

Kızılay'dan Kilis'teki öğrencilere yardım
Türk Kızılayı, Kilis'te roket mermisinin isabet ettiği okullardaki öğrencilere kıyafet yardımında bulundu

KİLİS (AA) - Türk Kızılayı, Kilis'te Suriye'den atılan roket mermisinin isabet ettiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'ndaki öğrencilerle, geçici eğitim merkezlerindeki Suriyeli öğrencilere kıyafet yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Turunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ocak'ta Suriye'den atılan roket mermisinin isabet ettiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu ile Suriyelilerin eğitim gördüğü okullardaki toplam 3 bin öğrenciye kıyafet dağıttıklarını belirtti.

Roket mermisi isabet eden okullarda yaşanan tedirginliğin ve psikolojik travmanın atlatılması adına öğrencileri ziyaret ettiklerini dile getiren Turunç, "Yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden insanlarımız oldu. Dolayısıyla çocuklarımızın travmalarını atlatmak adına zaten kurumlarımız düzenli olarak çalışmalarını yürütüyor. Buraya ilginin artması gerekir ki çocuklarımız o günü hatırlamasınlar ve çabuk unutup derslerine dönsünler" dedi.

Kızılay'ın bölgedeki yardımlarını sürdüreceğini vurgulayan Turunç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de tüm kurumlarıyla her zaman bölge halkının yanında olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.