Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

KIZILÖREN VE İNLİCE’DE BİR GÜN

KIZILÖREN VE İNLİCE’DE BİR GÜN

Cumartesi günü bir grup fotoğraf sevdalısı arkadaş grubuyla Meram Belediyesi’nin yol ve yiyecek desteği verdiği Kızılören ve İnlice’de bir gün boyunca gezimiz sabah saat 09’da başlayacak.  Meram belediyesinin üzerimde harika resimlerin olduğu otobüsümüz hazır. Meram belediyesinin basın bürosundan İsmail AKSOY ve Mustafa TAŞPINAR yüzlerinde tatlı bir gülümseme ile bizleri karşıladılar.

Geziye katılanların çoğu önceden KOMEK fotoğraf kurslarından tanışıklığı olanlar. Bayram Kabadayı,  Hasan Karaca,  İsmail Değirmenci,  İdris Kütük,  Muhammet Sami Şahin, Muhammed Yaşar Güneri, Muzaffer Temel, Meltem Erdem ve isimlerini yazamadığım 42 kişilik bir grup ile Kızılören’e yolculuk başladı.

Benim ilk karşılaştığım grup çok samimi ve sıcak, Bayram Kabadayı hocam sıcak, samimi, esprili sohbeti başladı. Gülmekten hepimizi kırıp geçirdi ve aldı sazı eline Anadolu’nun yanık türkülerini hep beraber söylüyoruz.

Hasan Karaca hocamız yazmış olduğu şiirlerini seslendirdi. Harika, duygulu, bizim ruhumuza hitap eden şiirler.  Meram belediyemizin sıcak ikramları, bir arkadaşımızın kuru üzüm ikramı hepimizin ağzını tatlandırdı.

Yollar kar, karayolları ekipleri çok önceden gelmişler tuzlama çalışmaları başlamış. Kızılören’e ulaştık sokaklara dağılıp, resimler çekiyoruz.  Meram belediyemizin 4 mevsim Meram fotoğraf yarışmasına katkıda bulunacak herkes farklı fotoğraf peşinde.

Kızılören’de kar nedeniyle herkes evlerinde, sokaklar bomboş,  bizleri ürkek ve gizlice pencerelerin arkasından izliyorlar,  köpekler ve kediler etrafımızda. Bol bol fotoğraf çekiyoruz. Dağ yolu kapalı olması nedeniyle tekrar Konya üzerinden İnlice’ye yol alıyoruz.

İnlice, Meram’ın mahallesi oldu her yer karlarla kaplı, sanki terk edilmiş gibi herkes sıcak evinde, çocuklar yollarda kaydırak kaymakla meşguller. Ekibimiz hemen basın toplantısı pozisyonunda yolun başına kümelenip çocukları fotoğraflıyorlar. Sokaklara dağılıp çekmeye devam ediyoruz, patatesi, eti, yoğurdu, peyniri ve balı ile ünlü İnlice’de etkinliğini yitirmiş kapalı belediye binası mahzun, sokakta rastladığımız baba ve çocuğu hemen rehberlik ediyorlar.

Hal hatır sorduğumuz köylüler halinden memnunlar, patatesi 1,5 TL’ye sattıklarını belirterek seviniyorlar. Pratik bir çözümün, belediye garajı ve düğün salonu aynı olmasının örneğini görüyoruz.

Artık otobüsün yanına gelme zamanı acıktığımızı hissediyoruz. Bir de ne görelim otobüsümüzün yanında mangal yanmış sucuklar, biberler, domatesler pişirilip hazırlanıyor karnımızı doyuruyoruz. Kar yağışı başladı dönüyoruz.

Bir grup fotoğraf meraklısı sanatsever arkadaşlarımıza yol yardımı yapan Meram Belediye Başkanımız Sayın Fatma Toru’ya, Meram basın bürosundan Sayın İsmail Aksoy’a, sanata destek verdikleri ve sanatçıları destekledikleri için teşekkür ederim.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR