'Kızım Sen Ağlama Şehit Anasısın'

'Kızım Sen Ağlama Şehit Anasısın'
Gaziantep'teki terör saldırısında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Emine Nisa'nın annesi Adeviye Gören, evladının acısına rağmen kendi kendini "Kızım sen ağlama, şehit anasısın. Dik durması gereken varsa sen duracaksın" diye teselli ediyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'teki terör saldırısında yaşamını yitiren 32 çocuktan Emine Nisa'nın annesi Adeviye Gören, 10 yaşındaki kızını kaybetmenin acısına rağmen kendi kendine "Kızım sen ağlama, şehit anasısın" diyerek metanetini korumaya çalışıyor.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde geçen ay bir sokakta düzenlenen kına gecesine yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 56 kişinin aileleri, hayata tutunmaya çalışıyor. Gören ailesi de 10 yaşındaki kızları Emine Nisa'yı teröre kurban vermenin üzüntüsünü yaşıyor.

Mahalleye gelin geleceği haberini alınca patlamanın olduğu düğün yerine giderek "gelin görme merakını" gidermeye çalışan kızlarını toprağa veren acılı aile, metanetli durmaya çalışıyor.

Evinde taziyeleri kabul eden anne Adeviye Gören, AA muhabirine, kızını henüz çocuk yaşta kaybetmenin sızısını yüreğinde hissettiğini ancak şehit anası olduğu için gururlu olduğunu söyledi.

Ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi için kendilerinin de şehit olmaya hazır olduğunu vurgulayan Gören, terör operasyonlarında gözaltına alınan zanlıları televizyonlarda izlerken aklına kızının geldiğini ve kendi kendini "Kızım sen ağlama, şehit anasısın. Dik durması gereken varsa sen duracaksın. Böyle yukarıya doğru bakması gereken varsa sensin." diyerek teselli etmeye çalıştığını belirtti.

Türkiye'de herkesin kardeş olduğunu ifade eden Gören, "Kimse bizi birbirimize düşüremeyecek. Bu vatan için biz tekrar ölürüz. Benim başım dik, alnım açıktır. Kimse bizi yenemeyecek. Kimse Türk milletinin boynunu eğdiremeyecek." şeklinde konuştu.

Demokrasi nöbetine kızıyla gidiyordu
15 Temmuz sonrasında hemen her gece demokrasi nöbetine kızı Emine Nisa ile gittiklerini aktaran Gören, şöyle devam etti:

"Kızım demokrasi nöbetlerinde hep bayrak sallardı, polisi her gördüğünde 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye bağırırdı. O zaman polisler de gelip kızımın başını severlerdi. Kızım 'Anne ben de şehit olacağım' derdi, şehit oldu. Anne yüreği işte, bunları unutamıyorum."

Baba Mustafa Gören de kan dökülmesini istemediklerini ve bir daha böyle acıların tekrarlanmamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

"Bu memleket hepimize yeter." diyen baba Gören, çocukların masum olduğuna dikkati çekerek, ölen tüm çocukları kendi çocuğuyla bir tuttuğunu sözlerine ekledi.

"Şehit olmayı istemiş"
Acılı aileyi evlerinde ziyaret eden Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, kendisinin de bir anne olduğunu ve acılı annenin söylediklerini çok iyi anladığını belirterek, şunları söyledi:

"Emine Nisa, günahsız bir melek. Rabbim onu katına aldı. O şehitliğini de istemiş. Bayraklı fotoğrafını da gördük. O çocuk ne güzel bir çocuk ki 'Ben şehit olmak istiyorum' demiş. Fotoğraflarında Türk bayrakları ve gülen gözleri var. Kutup yıldızı gibi parlıyor, hep şehadeti istemiş. Allah da onu şehadetiyle yanına aldı. Demokrasi nöbetlerindeki fotoğraflarını da gördük. Bu millet doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle hepimiz biriz, kardeşiz. Düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz. Türkiye büyük millet, bunları aşacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.